Horecava 2018: Deelnemers HANOS Gouden Koksmuts bekend

Amsterdam, 30 oktober 2017 - Bekende chefs strijden om de hoogste onderscheiding voor Nederlandse koks. De acht teams die de jaarlijkse strijd om de HANOS Gouden Koksmuts aangaan, zijn bekend. De spannende wedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren wordt gehouden op de eerste dag van de Horecava. De vakbeurs voor foodprofessionals vind plaats van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam.


De chefs die met elkaar wedijveren om de titel Winnaar HANOS Gouden Koksmuts zijn:

  • Marco van der Wijngaard van Restaurant ‘t Amsterdammertje*
  • Dennis van den Beld van Landgoed Hotel Het Roode Koper*
  • John Kocken van Restaurant De Heer Kocken*
  • Mathijs Mulder van Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek*
  • Jelle Conijn van Ciel Bleu Restaurant**
  • Davy Roord van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink*
  • Marco Helsloot van Hotel & Restaurant Merlet*
  • Jeroen Brouwer van Restaurant De Loohoeve

Alle chefs worden ondersteund door 2 souschefs.

Cees Helder in de jury

De vakjury bestaat wederom uit Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie*** uit Osnabrück, culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf en Frank Fol, President Meesterkoks België. Nieuw in de jury is Cees Helder, de eerste drie Michelinsterren chef-kok in Nederland.

Organisatie

De wedstrijd wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde en mede mogelijk gemaakt door HANOS Internationale Horeca Groothandel. Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in de Gastronomie met zo’n 3.000 leden. Zie voor meer informatie www.gastronomischgilde.nl


Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl


Deel dit bericht
Bekijk meer 5 vragen aan Hayk Simons
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!