NK Koken

Van 8 tot en met 11 januari 2024 strijden weer verschillende teams tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Koken van het Gastronomisch Gilde. Tijdens de HANOS Gouden Koksmuts, NK Jonge Koks en Leerling – Leermeester zie, ruik en ervaar je hoe (sterren) chefs en hun brigades spectaculaire gerechten maken. Werkend vanuit een black box, waarin voor elke gang (verplichte) ingrediënten zitten, laten ze je zien wat er mogelijk is met mooie producten, een goede team samenwerking en kennis. Een spektakel om niet te missen!

HANOS Gouden Koksmuts

De HANOS Gouden Koksmuts wedstrijd vindt ieder jaar plaats tijdens Horecava, in een spectaculaire setting in de Gilde Arena in RAI Amsterdam. Alle competitieve, creatieve en stressbestendige keukenbrigades waarbij de chef SVH Meesterkok is of een chef met een Michelinster mogen meedoen. De fanatieke deelnemers koken diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Het winnende team gaat niet alleen met de felbegeerde titel naar huis, maar ook met mooie prijzen! Net zoals de succesvolle editie begin 2023 verzorgt het Gastronomisch Gilde, met samenwerkingspartner HANOS Internationale Horecagroothandel, in 2024 de HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd. Wie treed er in de voetsporen van Jasper Panis en Max Risselada van Restaurant Flore**, winnaar van de Gouden Koksmuts in 2023?

NK Leermeester-Leerling

Welk fanatiek Leermeester-Leerling duo zal de prestatie van de winnaars van vorige editie, Tommy Janssen en Sem Klein Oonk van Restaurant Maeve, evenaren of zelfs overstijgen? Het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling, verzorgt door het Gastronomisch Gilde, vindt opnieuw plaats tijdens Horecava. Welk topteam kan goed omgaan met de tijdsdruk en is perfect op elkaar ingespeeld?

NK Plantaardig koken

Sinds 2023 organiseert het Gastronomisch Gilde een nieuwe wedstrijd; De Groene Koksmuts. Dé wedstrijd die helemaal draait om plantaardig koken. De voorronde van deze wedstrijd zal plaatsvinden op Horecava 2024 en de finale vindt plaats op Gastvrij Rotterdam 2024. uitdaging voor de deelnemers zal zijn om volledig plantaardige gerechten te bereiden voor de jury’s met ingrediënten uit de blackbox. De plantaardige sector is enorm in opkomst en deze wedstrijd is dan ook een logische aanvulling op het aanbod.