Horecava magazine

Horeca is een branche die zich blijft ontwikkelen en innoveren. Wil jij goed blijven in je vak, dan is het belangrijk om te blijven lezen, leren en verdiepen. Horecava magazine is dé plek om dat te doen.


ROC Friese Poort wint de Minder Zout Meer Smaak Challenge

Op Gastvrij Rotterdam vond de ‘Minder Zout, Meer Smaak Challenge’ plaats. Deelnemers kregen de opdracht om een 3-gangen diner te bereiden met ingrediënten uit een ‘blackbox’. Elk gerecht mocht maximaal 2 gram zout bevatten. ROC Friese Poort was de grote winnaar van deze challenge.

Beursnieuws
NK plantaardig koken: nieuwe kookwedstrijd ‘De Groene Koksmuts’ daagt koks uit!

Op dinsdag 20 september, tijdens Gastvrij Rotterdam, presenteerde het Gastronomisch Gilde haar nieuwe wedstrijd: De Groene Koksmuts. Bij dit Nederlands Kampioenschap bereiden deelnemers gerechten die 100% plantaardig zijn. De voorronde is toegankelijk voor elke chef vanaf 18 jaar en vindt plaats tijdens Horecava. De finale zal plaatsvinden op Gastvrij Rotterdam 2023.

Food & Wine
Verrijk jouw menu met inspiratie vanuit het buitenland

De zomervakantie is ten einde. Ben jij nog weggeweest? Dan heb je vast interessante smaken ontdekt en nieuwe producten gespot. Op reis doet elke kok bergen inspiratie op. Maar hoe vertaal je deze culinaire ervaringen naar je keuken? Ga mee met Gastronomixs langs de meest interessante smaakregio’s van de wereld, en ontdek hoe je culinaire ideeën van over de grens toepast in je menu.

Personeel
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 van start!

Na een onderbreking van twee jaar is de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca weer van start gegaan. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) organiseert deze wedstrijd namens de horecasector. Wie treed in de voetsporen van onder andere ’t Havenmantsje Harlingen, Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden en Het Hooihuis Roosendaal? Nomineer één of meerdere van de 12.000 erkende horecaleerbedrijven als beste leerbedrijf. Ook deze editie maken leermeesters weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op Horecava in januari 2023.

Food & Wine
Finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2023 bekend!

Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden de deelnemers om een plek in de finale die plaats zal vinden op maandag 9 januari 2023 tijdens Horecava. Ontdek wie de finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2023 zijn!

De zin en waarde van Mystery Visits

Het doel van een mystery visit is meestal het achterhalen van de huidige gast of klantbeleving. Wat valt hen op, wat vinden ze van jouw product, service of dienstverlening of wat zouden ze graag anders zien?

Food & Wine
Neem de inspiratie van je reis mee de keuken in

Op reis doet elke kok bergen inspiratie op, van spannende combinaties en interessante smaken tot onbekende producten. Hoe vertaal je deze nieuwe ideeën naar de professionele keuken en naar jouw menu? En hoe voeg je er een eigen signatuur aan toe? Gastronomixs neemt je mee op reis door de meest interessante smaakregio’s van de wereld, en laat je zien hoe je culinaire ideeën van over de grens toepast in je menu.

3 tips die jouw horeca onderneming winstgevender maken

Als drukke horecaondernemer zie je soms door de bomen het bos niet meer. Maar wat zijn nou juist de belangrijke punten waar je op moet letten in de horeca? Hoe zorg jij ervoor dat jouw restaurant optimaal loopt, gasten tevreden zijn, en jij op de lange termijn winstgevend(er) kunt ondernemen in de horeca? In dit artikel delen wij de 3 belangrijkste punten.

Twee Nederlanders strijden mee om de titel ‘World’s Best Young Chef’

De regionale finalisten voor de vijfde editie van de S. Pellegrino Young Chef Academy Competition zijn bekendgemaakt. Onder de finalisten zijn twee Nederlanders. Met nog dertien anderen strijden ze op 24 en 25 oktober tijdens de Noord-Europese finale in Kopenhagen om de titel 'World's Best Young Chef'.

Fast Casual
3 succesvolle Fast Casual concepten in Groot-Brittannië

Er is de laatste jaren een trend ontstaan in de restaurantindustrie. Een trend die snelheid en gemak combineert met een hoge standaard en kwaliteit van voedsel. De middenweg tussen de efficiëntie van fastfoodketens en de hogere kwaliteit van eten wordt fast casual genoemd. Momenteel heeft fast casual de positie van meest gevraagde service op de markt overgenomen. Ook in de Britse restaurantindustrie is het fast concept booming. We lichten drie succesvolle fast casual concepten in Groot-Brittannië uit.

Fast Casual
Doe mee aan de Foodservice Award!

In 2022 is voor de vierde keer de 'Foodservice Award' uitgereikt tijdens een speciale luncheditie in het restaurant van Pierre Wind. In 2023 is de uitreiking als vanouds weer gewoon op de Horecava. Wordt jij één van de winnaars?

Fast Casual
Wat is Fast Casual?

De afgelopen jaren lijkt er een verschuiving plaats te vinden in de Nederlandse horeca. De horecabezoeker kiest steeds minder vaak voor een uitgebreid driegangenmenu met wijnarrangement, maar geeft de voorkeur aan een snelle, gezonde en betaalbare maaltijd. Zo kan een consument voor hetzelfde geld vaker uiteten. De horecaondernemer reageerde hier gelijk op. Dit is het begin van het concept fast casual!

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!