Horecava magazine

Bij Horecava helpen we je graag verder bij het aanbieden van jouw producten en/of diensten. Horecava is de verbinder tussen vraag en aanbod. Zowel fysiek, tijdens de jaarlijkse Horecava beurs in RAI Amsterdam, als online, 365 dagen per jaar op ons online platform! Lees over belangrijke aspecten binnen de horeca en doe inspiratie op.

De laatste artikelen

Koude Dranken
Start-up in the spotlight: Mojo Maté

De groeiende vraag naar non-alcoholische drankjes is de horecaondernemer niet onopgemerkt gebleven, maar ook vrienden Lars (24) en David (25) niet. De oprichters en trotse eigenaren van Mojo Maté zijn altijd al op zoek geweest naar unieke items op de menukaart en het ontdekken van nieuwe smaken. Onder andere vanuit deze passie hebben zij Mojo Maté bedacht: een sprankelende bron van frisse energie en de ideale alcoholvrije dorstlesser.

Duurzaamheid
Overall winnaar van de Horecava Innovation Awards: Enjay!

Hiep hiep hoera voor Enjay! De overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2022. Ook werd Enjay winnaar in de categorie Equipment & Services. Het bedrijf uit Roosendaal ontwikkelde een innovatieve methode, waarmee de warmte die in een professionele keuken door de afzuigkap verdwijnt opnieuw gebruikt kan worden. We spreken de dolblije algemeen directeur Pieter-Jan van der Linden over wat het winnen van deze Award voor hem betekent.

Personeel
Gezocht: restaurantmanager in ruil voor aantrekkelijke beloning

Het is geen nieuws meer dat het vinden van horecapersoneel sinds de coronapandemie een probleem is. Dit geldt ook voor Hotel New York. De General Manager is op zoek naar een nieuwe restaurantmanager en hier staat wel een hele leuke beloning tegenover. Ben jij de persoon met de gouden tip?

Koude Dranken
Twee nieuwe horeca hotspots om te bezoeken

Nu de horeca weer volledig geopend is, komen er ook weer nieuwe hotspots op de kaart. Entree Magazine tipt iedere twee weken een aantal horecazaken die je niet mag overslaan!

Duurzaamheid
Plastic verpakkingen over twee jaar verleden tijd, dit zijn de beste alternatieven voor horecaondernemers

Binnen de horeca zijn er ontelbare situaties waarin het gebruik van wegwerpservies onvermijdelijk is of op zijn minst grote voordelen biedt. Denk aan de talloze fastfoodketens of bijvoorbeeld koffie-to-go services. Nu mogen ze nog, maar over een tijdje is het voorbij met de plastic verpakkingen. Het traditionele wegwerpservies is namelijk vanaf 2024 volledig verboden. Wat zijn voor de horecaondernemer de beste alternatieven?

Beursnieuws
De 50e editie van Horecava: ThrowbackThursday

In 2006 vierde Horecava een bijzonder jubileum: de 50e editie vond plaats. Met terugblikken op 50 jaar Horecava in de HorecavArena, ontmoetingen tussen de Chinese en Nederlandse topkoks in ‘East meets West’ en de hoogste champagnetoren ooit was de Horecava 2006 er weer eentje om nooit te vergeten. Ook hadden we weer veel winnaars die met mooie prijzen naar huis gingen.

Food & Wine
Wat is een dark kitchen?

Dark kitchen, ghost kitchen, hybride keuken, het zijn termen die in de branche vaak voorbij komen. Als iemand het over een dark kitchen heeft, wat wordt er dan precies bedoeld? Vormt het een bedreiging voor jouw bedrijf, of is het juist een kans?

Food & Wine
Entree tipt twee horecazaken: Bois in Zaandam en The Den in Den Bosch

De horeca bruist weer! Reden genoeg om weer inspiratie op te doen bij collega's. Iedere twee weken tipt de redactie van horecatitel Entree twee hotspots. Dit keer restaurant Bois in Zaandam en hotel The Den in Den Bosch.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!