Horecava magazine

Bij Horecava helpen we je graag verder bij het aanbieden van jouw producten en/of diensten. Horecava is de verbinder tussen vraag en aanbod. Zowel fysiek, tijdens de jaarlijkse Horecava beurs in RAI Amsterdam, als online, 365 dagen per jaar op ons online platform! Lees over belangrijke aspecten binnen de horeca en doe inspiratie op.

De laatste artikelen

Fast Casual
3 succesvolle Fast Casual concepten in Groot-Brittannië

Er is de laatste jaren een trend ontstaan in de restaurantindustrie. Een trend die snelheid en gemak combineert met een hoge standaard en kwaliteit van voedsel. De middenweg tussen de efficiëntie van fastfoodketens en de hogere kwaliteit van eten wordt fast casual genoemd. Momenteel heeft fast casual de positie van meest gevraagde service op de markt overgenomen. Ook in de Britse restaurantindustrie is het fast concept booming. We lichten drie succesvolle fast casual concepten in Groot-Brittannië uit.

Fast Casual
Doe mee aan de Foodservice Award!

In 2022 is voor de vierde keer de 'Foodservice Award' uitgereikt tijdens een speciale luncheditie in het restaurant van Pierre Wind. In 2023 is de uitreiking als vanouds weer gewoon op de Horecava. Wordt jij één van de winnaars?

Fast Casual
Wat is Fast Casual?

De afgelopen jaren lijkt er een verschuiving plaats te vinden in de Nederlandse horeca. De horecabezoeker kiest steeds minder vaak voor een uitgebreid driegangenmenu met wijnarrangement, maar geeft de voorkeur aan een snelle, gezonde en betaalbare maaltijd. Zo kan een consument voor hetzelfde geld vaker uiteten. De horecaondernemer reageerde hier gelijk op. Dit is het begin van het concept fast casual!

Personeel
Sales Consultant Horecava

Ben jij proactief en ga jij een uitdaging niet uit de weg? Heb jij ervaring met het verkopen van creatieve concepten? En ben je graag op de hoogte van de laatste trends binnen de foodservice-industrie? Wij zoeken versterking bij het Horecava team!

Food & Wine
Estafette-interview Jonathan Zandbergen winnaar Gouden Koksmuts 2019

In samenwerking met het Gastronomisch Gilde interviewt Food Inspiration iedere maand een gildelid. Deze maand: executive chef Jonathan Zandbergen (37) van Merlet* in Schoorl. Maar dat is niet het enige wat hij doet. Daarnaast is Zandbergen eigenaar van het mediabedrijf CHEFFD. In 2021 lanceerde hij onder diezelfde naam een video-inspiratieplatform voor en door chefs. We spraken hem over zijn drijfveren.

Ondernemerschap
Wetswijzigingen die jij moet weten als horecaondernemer

In juli en augustus 2022 voert de overheid weer een aantal wetswijzigingen in de horeca door. Zo stijgen de minimumlonen en verandert er het nodige rondom betaald ouderschapsverlof en transparante arbeidsvoorwaarden. Ontdek waar je als horecaondernemer mee te maken krijgt!

Grootkeuken & Apparatuur
De gasloze keuken? Eerder hybride…

De transitie van gas naar elektra is in volle gang. De overheid motiveert particulieren en ondernemers om over te schakelen. Helaas blijkt in de praktijk dat dit niet zo eenvoudig gerealiseerd kan worden.

Tech & Dienstverlening
Ben jij ready voor het blijvende personeelstekort?

Krijg jij alle roosters nog rond? Zie jij je omzet teruglopen? En hoe hoog is de werkdruk in jouw horecazaak? De grote uitdagingen door het tekort aan medewerkers gaan niet vanzelf weg. Hoe maak jij je klaar voor de toekomst? Dit kun je doen.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!