Bij Horecava helpen we je graag verder bij het aanbieden van jouw producten en/of diensten. Horecava is de verbinder tussen vraag en aanbod. Zowel fysiek, tijdens de jaarlijkse Horecava beurs in RAI Amsterdam, als online, 365 dagen per jaar op ons online platform! Lees over belangrijke aspecten binnen de horeca en doe inspiratie op.
Eén van de oplossingen voor het terugdringen van personeelstekort is door jouw (nieuwe) medewerkers snel in te werken en/of te trainen. En dat is precies wat je kunt doen met het nieuwe e-learningplatform van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Zo heb je nieuwe medewerkers snel aan boord en blijft huidig personeel uitgedaagd en willen ze graag bij je blijven werken.
Een nieuw jaar betekent vaak nieuwe kansen, maar ook een verandering in wet- en regelgeving. Wat is er voor jou als horecaondernemer allemaal veranderd sinds 1 januari 2023 op het gebied van personeel en arbeidszaken in de horeca?
Overal in de horeca merken ze dat het lastig is om personeel aan te trekken. Zo vertelt Bart Melis: “Tot voor kort hadden wij ons team goed op orde, maar we hebben nu drie vacatures en met het terrasseizoen en de zomer in het vooruitzicht moeten we alle zeilen bijzetten om die te vullen”.
Op 7 maart trad Marijke Vuik aan als voorzitter van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zij volgt Robèr Willemsen op, die na zeven jaar de maximale zittingsduur als voorzitter heeft bereikt.
Als horecaondernemer heb je met allerlei regels, wetten en vergunningen te maken, ook voor het plaatsen of uitbreiden van een terras bij je horecazaak. De onderstaande informatie word je aangeboden door Ondernemersplein. Een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Alles wat je nodig hebt om te ondernemen. Wetgeving, belastingregels maar ook subsidies, ondernemersevenementen en branche-informatie.
Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwelkomt twee nieuwe bestuursleden: Annemarie Swijtink (McDonald’s Nederland BV) en Dick Slootweg (Bidfood BV).
De TOPPR van de maand februari is zelfstandig werkend kok Jennifer van Kouwen. Ze neemt veel verantwoordelijkheid op zich en weet tegelijk de rust te bewaren. Dit zorgt voor een goede sfeer op de werkvloer van restaurant Vroeg in Bunnik. Jennifer maakt bewuste stappen om door te groeien in de horeca. Hiermee wil ze ook anderen inspireren om alles uit zichzelf te halen.
vHet serveren van kwalitatieve, gezonde maaltijden op elk moment van de dag is een uitdaging in de horeca. Dit was voor Louis Meisen en Arne Ramak het uitgangspunt om het bedrijf SUPPER te starten. Met dit bedrijf bieden zij niet alleen heerlijke maaltijden, maar verminderen ze tegelijkertijd ook voedselverspilling en bieden ze een oplossing voor de krappe arbeidsmarkt.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!