Duurzaam ondernemen ook iets voor jou

Aangeboden door: Unilever OOH
woensdag, 27 januari 2021

100% gerecycled plastic Lipton is het eerste frisdrankenmerk in Nederland dat circulaire verpakkingen op een dergelijke grote schaal realiseert. Doordat...

100% gerecycled plastic
Lipton is het eerste frisdrankenmerk in Nederland dat circulaire verpakkingen op een dergelijke grote schaal realiseert. Doordat het produceren van nieuw plastic niet meer nodig is, draagt Lipton bij aan het reduceren van de totale plastic consumptie. Dit bespaart alleen al 1.400 ton aan nieuw plastic per jaar. Door het informeren van consumenten over het belang van recyclen en de manieren waarop je dit kunt doen kunnen wij samen ons einddoel realiseren.

Duurzaamheidsstrategie
Het verduurzamen van verpakkingen sluit aan bij de duurzaamheidsstrategie van Lipton, waarbij het merk de ambitie heeft om uiteindelijk volledig circulair te worden. De nieuwe flessen worden gemaakt van het materiaal Rpet2 en zijn volledig recyclebaar. De productie van deze flessen zorgt daarnaast voor meer dan 40% minder CO2 – uitstoot dan nieuw plastic. Grijp nu je kans om bij te dragen aan een circulaire wereld en recycle de flessen die jij koopt!

Alle Lipton Ice Tea laag in suiker
Naast het verduurzamen van verpakkingen proberen we tegelijkertijd het suiker niveau te minimaliseren. In maart 2017 is het suiker niveau van Lipton Ice Tea Sparkling al verlaagd naar 4,5 gram suiker per 100ml. In 2019 is Lipton nog een stapje verder gegaan en hebben wij het suiker niveau van Lipton Ice Tea Green gereduceerd naar 3,5 gram suiker per 100ml. Nu in 2021 zal 100ml Lipton Ice Tea Green maar 2,5 suiker bevatten. Daarmee is het hele Lipton Ice Tea portfolio laag in calorieën. Daarmee is het hele Lipton Ice Tea portfolio laag in calorieën.

Bestel direct op https://www.unileverpartners.nl/