Verstegen: Specerijen, onmisbaar onderdeel van duurzame maaltijd


Specerijen komen van over de hele wereld naar Verstegen en hebben ieder hun eigen verhaal. Het zijn wortels of vruchten, een blad of een bloem of een bast en ze smaken allemaal even heerlijk. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat de kwaliteit en verkrijgbaarheid afhangt van de boeren en de boerinnen in de landen van oorsprong.

Verstegen richt zich met haar duurzame activiteiten op deze boeren zodat onze kinderen en kleinkinderen kunnen beschikken over de beste specerijen maar ook dat jij, de gebruiker van nu, daarop kunt vertrouwen. Ze proberen er voor te zorgen dat ze weten wie die boeren en boerinnen zijn, bijvoorbeeld in het blockchainprogramma. Hier kun je als afnemer zien wie de boer is en of ze onze afspraken nakomen.

Verstegen zorgt er voor dat boeren de juiste kennis hebben. Kennis op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid waarvoor trainingen worden gegeven in samenwerking met hun partners. Maar ook kennis en adviezen die op basis van satellietinformatie en via mobiele telefoons aan zo veel mogelijk boeren wordt doorgegeven. Hiermee kunnen de boeren werken aan de bescherming van hun omgeving door minder gebruik te maken van water en chemische producten.  Met agroforestry, het combineren van verschillende gewassen die elkaar aanvullen, wordt er voor gezorgd dat de biodiversiteit in stand blijft.

De eerste wilde dieren zijn al gesignaleerd in verschillende programma’s. De opbrengst voor de boeren en de kwaliteit van hun producten stijgt waardoor ze een beter inkomen krijgen. Daarmee werken ze samen aan een duurzame toekomst.

Hoe creëer je een duurzaam product van de beste kwaliteit? In deze expertsessie geeft Verstegen je antwoord op deze vraag. 

Kijk nu naar de video, gemaakt in partnership met Verstegen. Of klik hier voor meer informatie en het contactformulier.


Deel dit bericht
Bekijk meer Van Beem Horeca: Op zoek naar de juiste terrasoplossing
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!