Sales Consultant Horecava

Ben jij proactief en ga jij een uitdaging niet uit de weg? Heb jij ervaring met het verkopen van creatieve concepten? En ben je graag op de hoogte van de laatste trends binnen de foodservice-industrie? Wij zoeken versterking bij het Horecava team!


Horecava is hét on- en offline B2B platform dat de foodservice branche verbindt. Naast dat we tijdens de beurs 4 dagen lang vraag en aanbod samenbrengen, werken we ook het hele jaar aan online relevantie. Als Sales Consultant Horecava ben je medeverantwoordelijk voor het acquisitietraject van (potentiële) exposanten en adviseer je hen over on- en offline participeren met als doel een optimale beursdeelname. Ook is het opbouwen en behouden van een netwerk heel belangrijk.

Wat ga je doen als Sales Consultant bij Horecava?

Als Sales Consultant ben je niet alleen medeverantwoordelijk voor het acquisitietraject en het relatiemanagement. Je denkt ook met de klant mee over het verhogen van hun ROI middels het uitbrengen van advies en het maken van voorstellen op maat. Daarnaast ben je voor het team een echte sparringpartner bij de invulling en innovatie van de beurs en signaleer je trends en ontwikkelingen binnen je netwerk om deze vervolgens te vertalen naar commerciële kansen.

 • Je bent nauw betrokken bij het opstellen van het sales- en exposantenwervingsplan van Horecava. Hierbij hoort ook het communicatietraject met exposanten;
 • Je acquireert in de doelgroep van toeleveranciers aan de horeca (marktleiders en innovators) nieuwe opdrachten en bent medeverantwoordelijk voor de prospects en klanten vanaf het eerste contact tot aan de getekende offerte en daarna voor het beheer van de relaties;
 • Je adviseert je klant over alle mogelijkheden van de beurs, dus niet alleen over de fysieke standruimte, maar ook over concepten, themapleinen, promotiepakketten, sponsoring etc.;
 • Je ontwikkelt een relevant netwerk in de foodservice branche en onderhoudt dit proactief;
 • Je signaleert trends en ontwikkelingen en vertaalt deze naar commerciële kansen voor de beurs;
 • Je voorziet het team van ideeën en inzichten en fungeert als echte sparringpartner;
 • Je werkt nauw samen met Sales Consultants Demi en Noortje.

“Als je meer wilt toevoegen aan een team dan enkel jouw salestalent en dat wil uitoefenen met hele enthousiaste collega’s, dan ben je bij Horecava op de juiste plek. Je bent onderdeel van een dynamische club, vol gave ideeën en ambitieuze plannen, die geen uitdaging uit de weg gaan. Je staat elke dag in direct contact met jouw persoonlijke klanten en weet hen met jouw op maat gemaakte voorstellen elke keer weer te verrassen.”
Sales Consultant Horecava

Jouw rol als Sales Consultant in het Horecava team

Als Sales Consultant sta je midden in het team. Het vaste Horecava team bestaat uit 9 enthousiaste mensen, en richting de beurs schalen we op. Het Horecava team valt onder de Food Group Director, dit is ook degene aan wie jij rapporteert. ‘Jouw’ sales collega’s zijn Demi en Noortje, met hen werk je veel samen én zij zullen je wegwijs maken in de wereld van Horecava. Daarnaast bestaat het team uit een Exhibition Manager en de “afdelingen” Marketing en Event Operations (zij weten alles over de fysieke (bouw) mogelijkheden tijdens de beurs).
Wekelijks vindt er afstemming plaats tussen sales en de rest van het Horecava team om de beurs constant te verbeteren en te optimaliseren. Binnen dit overleg is er altijd ruimte voor jouw input, slechte ideeën bestaan niet. Samen met het sales team zorg je voor het behalen van de commerciële resultaten en draagt zo je steentje bij aan een schitterende beurs in januari én het online Horecava platform gedurende het hele jaar.

Waarom jij deze baan wil?

 • Werken in een bruisende en dynamische omgeving waarin geen dag hetzelfde is;
 • Alle kansen om jezelf te ontwikkelen, proactief te zijn en door te groeien;
 • Je krijgt het vertrouwen van ons om jouw creativiteit te gebruiken en om jouw stempel te drukken op Horecava;
 • Een functie van 32-40 uur per week, met in eerste instantie een jaarcontract met uitzicht op vaste aanstelling;
 • Een goed salaris. De salarisschaal (schaal 9) van deze functie ligt tussen de € 3.381,- en € 5.039,- per maand;
 • Flexibele werktijden en –plekken, standplaats RAI Amsterdam;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen met maar liefst 13 ADV dagen, trainingen, sportlessen, RAI brede borrels en een goede pensioenregeling;
 • Je komt te werken in een gedreven team van circa 9 (rondom de beurs schalen we op naar ongeveer 30) enthousiaste collega’s, met ieder een eigen focus maar altijd bereid zijn om elkaar te helpen en samen te werken;
 • Starten in overleg;
 • Mobiele telefoon en een laptop.

Dit breng jij mee

Dat je proactief bent is belangrijk in deze functie, ook werk je graag in een team, focus je op resultaat, heb je humor én kun je minimaal één liedje van André Hazes meezingen, al is dit laatste geen vereiste. Daarnaast tik je de volgende punten aan:

 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau en hebt minimaal twee jaar relevante saleservaring opgedaan in de horeca, hotel- en/of foodservice;
 • Je hebt ervaring met acquisitie en relatiebeheerder;
 • Het is een pré als je beschikt over een relevant netwerk in de foodservice-industrie;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift en bent in het bezit van rijbewijs B;
 • Je bent een gedreven persoonlijkheid, altijd klant- en servicegericht, zelfverzekerd en stressbestendig. Ook ben je een stevige gesprekspartner bij exposanten;
 • Je bent creatief, origineel en weet nieuwe kansen en markten aan te boren;
 • Je bent niet van 9 tot 5, maar beschikt over een hands-on mentaliteit en je bent een inspirator voor je collega-sales consultants en de rest van het Horecava-team.

Over Horecava

Horecava is hét platform voor de foodservice-industrie. Horecava ondersteunt 365 dagen per jaar (online) horecaondernemers en beslissers in de wereld van eten, drinken en buitenshuis slapen. Daarnaast brengt Horecava jaarlijks de grootste Nederlandse vakbeurs voor en door de foodservice-industrie. Circa 60.000 professionals van ruim 30.000 geïnteresseerde bedrijven bezoeken het event. De volgende editie staat gepland van 9 t/m 12 januari 2023.

 

Enthousiast over deze vacature? Super!

Solliciteer als Sales Consultant Horecava

Deel dit bericht
Bekijk meer Entree tipt twee recent geopende hotspots
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!