Care & Cure Symposium

Partners Care & Cure Symposium

Changing the game. In een nieuwe realiteit zien we een groeiende vraag naar zorg, terwijl personeelstekorten en hooggespannen verwachtingen van patiënten de uitdaging vormen. Vergrijzing, chronische ziekten en complexe zorgvragen dragen bij aan deze situatie. Het Horecava Care & Cure Symposium op 9 januari 2024 gaat de confrontatie aan met deze problemen en zoekt naar slimme samenwerkingsverbanden tussen de zorgsector en de hospitalitywereld.

Wat is de zorg van de toekomst?

Dit symposium richt zich op de cruciale vraag: 'Wie of wat zal de toekomstige zorg leveren?' Een gezonde levensstijl draagt bij aan sneller herstel en een betere levenskwaliteit, vooral in langdurige zorg. Toekomstige patiënten zijn zich hiervan bewust en vragen om gezondere voeding. Hoe kunnen zorgorganisaties hierop inspelen?

Innovatie, samenwerking en mensgerichte technologie

Het Horecava Care & Cure Symposium is de plek waar innovatie, gezonde levensstijl, branche overschrijdende samenwerking en het omgaan met veranderingen samenkomen. Op deze manier dragen we vanuit de wereld van eten, drinken en gastvrijheid bij aan hoogwaardige zorg.

Programma

Datum: dinsdag 9 januari 2024
Locatie: Theater / Hal 3

08.30 - 09.15 Ontvangst
09.15 - 09.45 Een realistisch perspectief op de toekomst van zorg
      Lucien Engelen, CEO Transform.Health
09.45 - 10.15 Verandering nodig? Begin zelf
Barbara Kerstens, directeur Voeding Leeft
10.15 - 10.45 Start-up Pitches
10.45 - 11.30 Als alles tegenzit…wat er dan overblijft
Tommy van het TV programma Hunted en Corné
11.30 - 12.30 Netwerklunch
12.30 - 13.30 Trendtour voor Care & Cure

Moderator tijdens Care & Cure Symposium: Pepijn van Gestel

Theater Horecava

Sprekers Care & Cure Symposium

Lucien Engelen | spreker Care & Cure symposium

Lucien Engelen is CEO bij Transform.Health, Keynote speaker & Strategist Health(care) Innovation

Lucien werkt op het snijvlak van innovatie en strategie en adviseert besturen, overheden, bedrijven en professionals. Zijn advies richt zich op het initiëren van verandering en de duiding van wat daarvoor nodig is. Door zijn praktische aanpak weet hij noodzakelijke veranderingen vroegtijdig te signaleren en door te voeren.

 

Barbara Kerstens | spreker Care & Cure symposium

Barbara Kerstens is directeur bij Voeding Leeft

Barbara is gespecialiseerd in verandering bij mensen en systemen die ziek zijn. Ze heeft diepe interesse in mens, transformatie en leiderschap en ontwikkelt en exploiteert samen met Voeding Leeft nieuwe leefstijlprogramma's voor mensen met een chronische aandoening. Volgens Barbara is de essentie van veranderen: de kern aanpakken en de moed hebben te gaan.

 

Corné | spreker Care & Cure symposium

Corné is werkzaam bij Defensie

Op dit moment is Corné 10 jaar werkzaam bij Defensie in verschillende functies binnen de speciale eenheden en opgeleid als Medic werd hij gevraagd om Iraakse verpleegkundigen op te leiden om met het toenemend aantal gewonden uit de oorlog met IS om te kunnen gaan.

Pepijn van Gestel | moderator Care & Cure symposium

Pepijn van Gestel is directeur FZ&D bij Cordaan

Pepijn heeft ruime ervaring in zorg & welzijn en begeleid al vele jaren evenementen, congressen en/of symposia op een ontspannen, energieke en professionele manier. Hij houdt ervan mensen op een natuurlijke wijze met elkaar in verbinding te brengen om zo het optimale, voor mens en organisatie, eruit te halen.

De hoogtepunten uit het programma

  • Een realistisch perspectief op de toekomst van zorg met Lucien Engelen: in deze snel veranderende wereld is het essentieel om een sterk gevoel te hebben van wat er op ons afkomt, waarbij we een realistisch perspectief nodig hebben dat is gebaseerd op ervaring, toegespitst op de zorg. Laten we de uitdagingen en kansen verkennen die voor ons liggen, en strategieën ontwikkelen op het gebied van toegankelijkheid, gelijkheid en beschikbaarheid in de zorg. Lucien helpt je om door het voortdurend veranderende landschap te navigeren en geïnformeerde beslissingen voor de toekomst te nemen.
  • Verandering nodig? Begin zelf! door Barbara Kerstens: we weten inmiddels wel dat leefstijl werkt, maar hoe laten we het werken? Veel mensen denken dat gedragsverandering onmogelijk is. 9 op de 10 mensen in onze programma's verandert echter. Daarmee verbeteren zij hun eigen medische status en kwaliteit van leven en helpen zij indirect mee aan de oplossing voor de zorgcrisis. De cijfers zijn bekend, we weten waar de oorzaak ligt, we weten dat ze moeten veranderen, maar hoe? Barbara vertelt hoe je in het klein een grote beweging kan maken. Bij de mens, in een organisatie en in de maatschappij.
  • Als alles tegenzit..., wat blijft er dan nog over? Corné en Tommy nemen jullie mee in een inspirerende storytelling vanuit een compleet andere discipline, waarin ethische dilemma's en thema's worden gedeeld en je wordt aangezet tot reflectie. Corné heeft van dichtbij meegemaakt dat ondanks de vele tegenslagen er iedere dag het gevoel van trots overheerste om buiten de gebaande paden te gaan met minimale middelen om toch maximaal haalbare zorg te verlenen. Take-aways van deze zijn zijn praktische handvatten hoe jij zorg voor jezelf, zorg voor elkaar en zorg voor hen die het behoeven kunt bevorderen.

 

Voor wie is het Horecava Care & Cure Symposium?

Het Horecava Care & Cure Symposium is er voor jou als je geïnspireerd wil worden in de zorg van de toekomst, gericht op eten, drinken en gastvrijheid. Deze deelnemers ga je ontmoeten op het congres. Hoor jij daar ook bij?

  • Beslissers op het gebied van eten & drinken;
  • Facilitair managers;
  • Hoofd voeding;
  • Verantwoordelijken binnen de gastvrijheid & zorg.

Voor de doelgroep zijn gratis uitnodigingen te krijgen via de aangesloten partners. Overig geïnteresseerden betalen voor een ticket: € 495,-

Geen contact met partners en behoor je tot de doelgroep? Stuur een mail naar horecava@rai.nl met je naam, functie en de organisatie waar je werkzaam bent. Wij zullen je aanmelding beoordelen.

Graag tot dinsdag 9 januari 2024 in RAI Amsterdam!