Horecava Innovation Award

Benieuwd naar dé innovatie in de foodservice industrie? Meld jouw nieuwe product, dienst of concept aan en wie weet win jij tijdens de opening van Horecava 2024 de Horecava Innovation Award of de Horecava Sustainability Award!

Ieder jaar schrijven deelnemers zich in voor één van de vier categorieën van de Horecava Innovation Award en/of voor de Horecava Sustainability Award. Een bijzondere trofee waarbij de nadruk ligt op ‘zorg voor een betere wereld’. Bekijk de winnaars van de Horecava Innovation Award 2023!

Inschrijven voor de Horecava Innovation Award kan tot en met 10 oktober 2023, deelname is gratis.

 

Aanmelden voor de Horecava Innovation Award 2024

Wil je jouw product, dienst of concept aanmelden voor de Horecava Innovation Award 2024 en ben je exposant? Klik dan hier.

Wil je jouw product, dienst of concept aanmelden voor de Horecava Innovation Award 2024 en ben je geen exposant? Klik dan hier.

Welke categorieën zijn er?

Deelnemers kunnen hun innovatie insturen voor één van onderstaande categorieën. Per categorie zijn de criteria en voorwaarden vastgesteld waarbij de jury vooral kijkt naar de invloed op omzet, marge, kosten, veiligheid, kwaliteit en aangenamer werken.

Food & Beverage

Onder deze categorie vallen producten met nieuwe smaken, smaakcombinaties of toepassingen. Vernieuwend in de markt, verrassend voor de gast, bedrijfseconomisch interessant voor de ondernemer. Alle voedingsmiddelen (in alle staten van verwerking; van vers tot kant-en-klaar) en dranken. Ook food & beverage producten uit streek en regio vallen binnen deze categorie.

Equipment & Services

Onder deze categorie vallen producten of systemen die het werk voor ondernemers en medewerkers vergemakkelijken, verlichten, verminderen, bespoedigen of veraangenamen. Of technieken die zorgen voor betere kwaliteit van het horecaproduct, prestatie-verhogende apparatuur, technologie (bijvoorbeeld robots), installaties en gereedschappen. 

Concepts, Interior & Design

Onder deze categorie vallen producten, voor zowel interieur en exterieur, die bijdragen aan een betere uitstraling van bedrijven, die voor gasten sfeer- en comfort-verhogend zijn, die voor beleving zorgen of die bijdragen aan hogere omzetten. Denk bijvoorbeeld aan meubilair & stoffering, verlichting, servies, bestek & glaswerk en decoraties.

Digital, Apps & Social Media

Onder deze categorie vallen mobiele en digitale toepassingen voor gasten, consumenten en/of ondernemers binnen de horeca en foodservice industrie die de kwaliteit en beleving vergroten en/of het ondernemen makkelijker maken en/of het rendement verhogen.

"Ten eerste was het vooral een enorme eer om de HIA award binnen te halen. We hebben hiermee heel wat extra zichtbaarheid gekregen. De PR die de award ons heeft opgeleverd, heeft ons meer naamsbekendheid gegeven."

Deliverect, Overall winnaar 2019

"Innovatie is één van de belangrijkste kernwaarden in ons bedrijf, wij zijn dan ook verheugd dat dit door onafhankelijke partijen wordt erkend en beloond. De Award komt bij ons op een speciaal plekje te staan!"

HOBART, Categorie winnaar 2019

"Het begon al op de beurs dat er heel veel mensen naar onze stand kwamen om te proeven. Daarna hebben we in alle vakbladen gestaan en heel veel positieve reacties gehad, ook van nieuwe restaurants. Het heeft ons echt geholpen om Pulled Oats op de kaart te zetten!"

Pulled Oats, Gold & green, Overall winnaar 2020

Te winnen prijzen

Sluit je aan bij de vorige winnaars zoals Redefine Meat, FrieteRia-BrasseRia, Satelliet hospitality furniture, Lacoly, de Clique, Enjay, Ozarka, Sugo Pizza, Scanfie, D’Arta en vele anderen. Welke prijzen worden uitgereikt?

  • Horecava Innovation Award:
    Alle genomineerden maken kans op deze overall prijs.
  • Categorie prijzen:
    Per categorie is er één prijs te winnen voor de verschillende categorieën.
  • Horecava Sustainability Award:
    Deelnemers kunnen hun innovatie aanmelden voor één van de vier categorieën van de Horecava Innovation Award en/of de Horecava Sustainability Award. Hierbij ligt de nadruk op ‘zorg voor een betere wereld’.

Belangrijke data

19 juni 2023 Inschrijving open
10 oktober 2023 Deadline inschrijving
6 november 2023 Deadline inzending producten t.b.v. Food & Beverage Tastingdag
9 november 2023 Food & Beverage Tastingdag
13 november 2023 Bekendmaking genomineerden (alle categorieën)
7 december 2023 Jurydag genomineerden (alle categorieën)
8 januari 2024
(opening Horecava 2024)
Feestelijke bekendmaking winnaars

Juryleden Horecava Innovation Award

Horecava Sustainability Award

Puck Wilbers (Juryvoorzitter)

MP at HTC Advies, Consumatics, Atir

Puck Kerkhoven

Co-owner Redfox Media/food writer

Ellekari Klaasse

Circular Business Expert

Frank Lindner

Campaign Leader Foodwatch Nederland

Categorie Food & Beverage

Chris Cramer

Cramer Consultancy & Events

Marcel de Leeuw

Chef2Chef Manager Nestle Professional

Ronald van den Noord

Entrepreneur coach at Taco Mundo

Marleen Visser

Food Photography & Styling

Categorie Equipment & Services

Fjalar Goud

Co-owner ISAAC Company

Maarten van Hussen

Senior Advisor at HTC

Marjon Prummel

Chief editor Misset Horeca

Uwe Reimer

Sales Director Hoshizaki Europe

Categorie Concepts, Interior & Design

Iris Kranenburg

Chief editor Entree Magazine

Gerben van der Molen

Stars Design

Luuk Scholte

Director Participants at Floriade Expo

Mieke Verduijn

CEO Peakz Padel

Categorie Digital, Apps & Social Media

Patrick Brand

Co-Founder Hoteliers.com

Marissa Gubler

Product Manager Digital – Travel & Recovery at KLM

Hugo Maat

Koninklijke Horeca Nederland

Colin Westerwoudt

Managing partner at TIPPR