logo
Samen Tegen Voedselverspilling
Praktische tips om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan
DuurzaamheidVoedselverspillingHoreca

Praktische tips om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan

Aangeboden door: Stichting Samen Tegen Voedselverspilling

Als horecaondernemer gooi je toch ook liever geen eten weg? Eten dat is verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. Mooie producten waar jij en de rest van de keten veel energie (én kosten) in hebben gestopt. Energie waardoor de aarde opwarmt. Door verspilling tegen te gaan ben je goed bezig voor het klimaat en je bespaart ook kosten. Download de leaflet van Samen Tegen Voedselverspilling vol praktische tips die je meteen kunt toepassen in je onderneming.

Ook hebben we leerzame lessen geleerd bij Het Nieuwe Nassen; een programma van BlueCity uit Rotterdam. In deze leaflet delen Rotterdamse horecaondernemers hun ervaringen uit de praktijk: doe er je voordeel mee

Download de praktische tips tegen voedselverspilling in de horeca

Download de lessen van het nieuwe nassen

Benieuwd hoe anderen het hebben aangepakt in de horeca? Bekijk meer voorbeelden en oplossingen van de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling.

 

"Samen met de hele keten gaan we voor 50% minder voedselverspilling vóór 2030 (Sustainable Development Goal 12.3). Doet jouw bedrijf ook mee?"

Stel een doel

Nadat je van start bent gegaan met het meten van voedselverspilling in jouw organisatie is het belangrijk om een doel te stellen (bijv. met x% willen we voedselverspilling verminderen). Maak het doel niet meteen te groot; begin bij een dagdeel waarvan je denkt dat de meeste winst met de minste inspanning te behalen valt. Neem vanuit de organisatie het onderwerp voedselverspilling op als één van de pijlers waaraan gewerkt gaat worden. Maak 1 persoon verantwoordelijk voor het onderwerp (uiteindelijk is iedereen medeverantwoordelijk, maar deze persoon kan dan ook de voortgang en het resultaat monitoren en benodigde acties initiëren).

 

"Tijdens de Food Waste Challenge 2019 bleek gemiddeld een reductie van 21% voedselverspilling bij de deelnemers haalbaar."