logo
Deze vijf nieuwe horecalocaties zijn net geopend
Food en WineInterieur en DesignKoffie Thee CacaoKoude Dranken

Deze vijf nieuwe horecalocaties zijn net geopend

Aangeboden door: Entree Magazine

Altijd leuk: inspiratie opdoen bij collega’s! Entree Magazine tipt deze maand weer vijf nieuwe bedrijven die de moeite waard zijn om te bezoeken!

Lebvok in Amsterdam |Foto: Corentin Haubruge | Ontwerp: Studio Akkerhuis Architects Paris en Interieur: Wood-Skin Milaan

1. Lebkov in Amsterdam

De zevende locatie van Lebkov werd in oktober geopend, op de Roetserseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam. De kenmerkende houten banken,’meanderende’ tafel en wanden met zwarte en lichtgetinte vierkanten komen hier terug. Studenten en buurtbewoners kunnen er terecht voor vers en huisgemaakt lekkers, maar ook voor een (afstudeer)borrel.

Grardie Akkerhuis is met zijn partner, zoon en dochter eigenaar van de keten. Hij vertelt: “Net als in Leiden, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht draait het hier om gezond, lokaal, duurzaam en lekker eten en drinken, vers bereid en op een high-trafficlocatie. Deze nieuwe Lebkov-zaak heeft bovendien een informal area, waar studenten samen kunnen werken, maar ook een borrel kunnen houden.”

De Universiteit van Amsterdam bepaalde, na een selectieprocedure met presentaties van gegadigden, welke ondernemer zich hier mag vestigen. “Wij krijgen die kans, ook omdat we een familiebedrijf zijn, en die grijpen we natuurlijk aan”, zegt Akkerhuis.

 2. OX in Rotterdam

OX in Rotterdam | Foto: Adinda de Boer

Rotterdam heeft er een nieuw Chinees speakeasy-restaurant bij: OX, te vinden aan de Schiekade. ‘The new kid on the block’ is een project van horecagroep Mess (van Nikki van Dijk, Roeland Flierman en Tijmen Meijer), chef Alexander Wong, gastvrouw Nienke van der Neut en barman Jacopo Di Domenico. Een bezoek aan OX is volgens de initiatiefnemers een opeenvolging van ontdekkingen.

“De trip begint buiten, op zoek naar de entree. Een betonnen trap leidt de gast door de ruige gang in de kelder naar de entree van het restaurant. De ruimte is donker, spannend en vol met intieme hoekjes. Een andere wereld.”

De inspiratie voor het menu komt uit alle verre uithoeken van China, waarbij geschiedenis, traditie en kennis op een creatieve manier zijn verwerkt in gerechten. Di Domenico (bekend van onder andere cocktailbar Dr. in Rotterdam) heeft zich voor de cocktailkaart ook laten inspireren door de Chinese cultuur.

3. Hotel âme in Rotterdam

Âme in Rotterdam

Gasten die van kalmte, rust en eenvoud houden, kunnen sinds kort terecht bij boetiekhotel âme in Rotterdam. Het hotel is gesitueerd in een neoclassicistisch gebouw uit de negentiende eeuw, aan het Eendrachtsplein.

Het hotel heeft veertien kamers, een café en een conceptstore met Japanse accessoires en zelfgemaakte keramiek. Het interieur wordt gekenmerkt door hoge plafonds en art nouveau-elementen, gecombineerd met Japanse en Scandinavische accenten. De combinatie van historische, klassieke elementen met moderne, natuurlijke materialen en aardse kleuren is wat de eigenaren aanspreekt.

De zussen Marleen en Ling Wang, zelf afkomstig uit de hotellerie, en het echtpaar Angel en Manfung Cheung-Kwok dat een conceptstore runt, gingen vier jaar geleden als vrienden samen het avontuur aan.

Angel Cheung-Kwok, verantwoordelijk voor het interieur: “We werden echt verliefd op dit pand. Het is dan ook een heel persoonlijk project. Tijdens onze reizen zoeken we altijd naar echtheid, esthetiek, ambacht, inspiratie. Die vibe willen we overbrengen.”

4. Dublin House in Zwolle

The Dublin House in Zwolle | Foto: Studio Schutte | Design: Too Many Agencies

Aan het Bethlehemkerkplein in Zwolle zit sinds juni The Dublin House. Een pub met de uitstraling van een Iers landhuis, in een monumentaal pand waar voorheen Irish Pub Sally O’Briens was gevestigd.

“We hebben alles opgesplitst in vier ruimtes, in een extreem warme setting. Chic maar laagdrempelig en gezellig”, vertelt eigenaar Jan Briek.

Je komt binnen via een grote zaal – de tavern – met comfortabele banken en een antracietkleurige bar. Via een trapje loop je naar Sally’s corner, voor koffie, een borrel, of de private dining. In de bibliotheek kunnen gasten tussen de hoge boekenkasten borrelen of naar sport kijken en in de barn staan leren chesterfields rond een antieke schouw. Verder vallen op: de balkenplafonds, warme verlichting, antieke portretten en hoge raampartijen. “Het loopt vanaf het begin als een tierelier”, aldus Briek. “En er zijn ideeën om nog uit te breiden.” Eind dit jaar wordt er met ondernemer en bartender Lennart Deddens een cocktailbar in het pand geopend: The Peacock Bar.

5. Volare in Amsterdam

Volare in Amsterdam | Foto: Maarten Willemstein | Design: Studio Modijefsky

In september opende horecagroep 3WO samen met Daan Bonsen en Arne de Wit de Italiaanse trattoria Volare in Amsterdam-West en cocktailbar Bomboloni’s. Het zijn twee aparte ruimtes met elk een eigen ingang, maar wel onder één dak. Een aperitivo om mee te beginnen of een digestief na het eten? Daar ontkomt de gast dus bijna niet aan. Leuk: op de kaart staat onder andere huisgemaakte Bomboloni’s limoncello, van citroenen uit Sicilië.

Studio Modijefsky gaf het interieur de uitstraling van de Amalfikust uit de jaren zestig. Denk aan: keramische tegels, krijtpleister, ruwe texturen en houten details vermengd met Italiaans marmer. Opvallend zijn de houten planken met daarop Italiaanse cocktailflesjes en het palet van zacht rode, oranje, witte en blauwe tinten.

Beneden in de zaak is de private dining te vinden. Deze wordt verlicht door lange rijen warme lichtbollen aan het plafond. Vorig jaar openden de mannen van Volare ook samen een horecazaak: de Karavaan in Amsterdam.