Bestelplatformen vs zelf opzetten
Maaltijdbezorging volledig zelf opzetten, gebruik maken van een bestelplatform(en), apps of andere samenwerkingen?
Kosten-batenanalyse maaltijdbezorging
Simpel gezegd wat gaat het je kosten en wat levert het je op? Neem hierin sowieso de volgende punten mee:
-
-
- Personeelskosten; heb je meer of ander personeel nodig
- Verpakkingsmaterialen
- Keuken; is je keuken nu up to date voor bezorging, heb je extra of andere apparatuur nodig?
- Kosten website, app en / of bestelplatform(en)
- Kosten bestel- en betaalsoftware
- Verzekeringen
- Transportkosten
-
Bezorggebied
Maak een keuze op basis van:
-
-
- Bepaald aantal kilometer
- Maximale bezorgtijd
- Plaats of gebied
-
Je keuze voor een bepaald afzetgebied heeft invloed op:
-
-
- Verpakkingsmateriaal
- Kosten
- Personeel
- Vervoersmiddel
- Verzekeringen
- Brandstof
- Type gerechten; bij koude gerechten kun je een groter afzetgebied hebben dan bij gerechten die warm geleverd moeten worden.
-
“Ik merk soms dat ondernemers niet de tijd nemen om de bezorging stap voor stap door te denken. Logisch, want in de horeca is het altijd rennen en vliegen. Maar er komt meer bij bezorging kijken dan je in eerste instantie zou denken.”– Tommy Heining, Delivery Support
Bezorgmenu
-
-
- Type maaltijden: voorbewerkt of kant-en-klaar en natuurlijk vers
- Kies je beste gerechten
- Begin met een klein aanbod
- Bereken je bezorgkosten door in de prijzen
-