Plant-based roomkaas met smaak, zó eenvoudig kan veganizen zijn

De populariteit van vega(n) gerechten blijft groeien. Niet alleen de vegetariërs en veganisten zijn bewust bezig met het minderen van dierlijke consumptie. Er is een algehele trend waarbij consumenten bewust kiezen voor 1 of 2 dagen per week geen vlees op het menu, ook wel de flexitariërs genoemd. We horen van veel klanten dat ze op zoek zijn naar volwaardige vlees- en zuivelalternatieven, met behoud van smaak en textuur. Door te kiezen voor gelijkwaardige alternatieven die je 1-op-1 kunt vervangen, kun je op een eenvoudige manier vega(n) integreren in je menukaart, zonder dat dit impact heeft op de smaakbeleving van de gast.


Op het gebied van zuivelvervangers, en dan met name (room)kazen, zijn er echter nog weinig alternatieven die qua smaak en toepassing gelijkwaardig zijn. Als zuivelexpert introduceert Lebo nu een nieuwe plantaardige roomkaaslijn onder de naam Lebo Plantz, een plant-based roomkaas, het alternatief met dezelfde smaak én toepassing. Door de hoogwaardige textuur en smaak kun je een bredere doelgroep motiveren om vega(n) te eten. Op die manier wordt veganizen heel eenvoudig.

Bij Lebo zijn ze ervan overtuigd dat de transitie naar een meer plantaardig dieet moet plaatsvinden om de wereld te voeden. Hieronder 3 tips om vega(n) te integreren in je menukaart!

  1. Subtiele verwerking in de menukaart
    Plaats de gerechten tussen de andere gerechten in plaats van ze apart te benoemen. Op deze manier zet je het als een alternatief naast de andere gerechten. Mensen zijn eerder geneigd om voor een vega(n) gerecht te kiezen en zo spreek je een bredere doelgroep aan. Je kunt dan eenvoudig door middel van een icoontje erachter aangeven welke gerechten vega(n) zijn.
  2. Benoem niet specifiek het alternatieve ingrediënt
    Omschrijf het gerecht zoals ieder ander gerecht, op een zo smakelijk mogelijke manier. Leg de focus op het gerecht zelf en niet specifiek op het feit dat het gerecht bijvoorbeeld geen vlees bevat. Het vinden van volwaardige vlees- en zuivelalternatieven, met behoud van smaak en textuur, is uiteraard wel belangrijk. Een plant-based maaltijd is beter voor mens, dier en milieu en hoeft zeker niet minder smakelijk te zijn.
  3. Maak van je vega(n) gerechten een eye catcher op de menukaart
    Door mooie foto’s van de gerechten op de menukaart te plaatsen kun je het vega(n) gerecht aantrekkelijk maken en zal je de gasten over de streep trekken om te kiezen voor een plantaardig alternatief. Als zij een goede ervaring hebben gehad, maakt het de kans groter dat er de volgende keer ook gekozen wordt voor een vega(n) gerecht. Ook als de gast niet persé veganistisch of vegan is.

Op iedere menukaart tref je tegenwoordig smakelijke vega(n) gerechten aan. De plant-based roomkaas van Lebo Plantz, als vegan alternatief voor roomkaas, is dan ook een mooie toevoeging op de menukaart!

Over de auteur:

Lebo is het foodservice merk van het familiebedrijf Lekkerkerker Food uit het groene hart, dat al sinds 1977 kaas- en zuivelspecialiteiten maakt voor de foodservice-, industrie- en retailmarkt. Het merk staat voor eenvoud, snelheid en gebruiksgemak in de professionele keuken. Lebo gelooft in een wereld waarin zuivel en plantaardig naast elkaar kan bestaan en is ervan overtuigd dat de transitie naar een meer plantaardig dieet moet plaatsvinden om de wereld te voeden. Als zuivelexpert biedt Lebo nu ook twee smakelijke plantaardige roomkaasvarianten, Lebo Plantz, die qua smaak en verwerkbaarheid hoogwaardig zijn.

Website: www.leboplantz.nl
Email: customerservice@lekkerkerkerfood.nl


Deel dit bericht
Bekijk meer Paardekooper: Rethinking packaging
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!