logo
Power to the peulvrucht
AdvertorialFood en WineDuurzaamheid

Power to the peulvrucht!

Aangeboden door: Bonduelle

We spraken met Berry Hoosemans, Culinair Adviseur Foodservice bij Bonduelle en beter bekend als dé man die Nederland aan de peulvruchten krijgt.

“Als Culinair Adviseur bij Bonduelle is het mijn missie om elke chef fan te maken van peulvruchten, en niet alleen vanwege hun talloze gezondheidsvoordelen, lage milieu-impact en lage foodcost. Vooral ook omdat ik zelf elke dag nog versteld sta van de culinaire mogelijkheden die deze krachtpatsers bieden. Warm in een curry of ovenschotel, verwerkt in hummus of falafel, koud als heerlijke en voedzame toevoeging aan een salade of zelfs krokant als topping op een pizza: je kan het zo gek niet bedenken of peulvruchten bieden de oplossing!”

Serveer die powerpeulen eens wat vaker! 

“Onbekend maakt onbemind, denk ik. Zowel bij consumenten, die sneller voor ‘gekende’ gerechten kiezen op een menu, als bij chefs, die niet vaak met peulvruchten aan de slag gaan, maar liever exclusieve producten onderzoeken. Alhoewel veel chefs openstaan om te experimenteren en nieuwe technieken of smaken te ontdekken, ervaren ze toch drempels om peulvruchten toe te voegen aan hun menu.”

Stap met ons over die drempel

“De sleutel tot het wegnemen van drempels is luisteren naar de chef. Momenteel ligt in veel keukens de focus op efficiëntie, waardoor handelingen beperkt dienen te worden en kritisch wordt gekeken naar het aantal en de prijs van ingrediënten. Ook hebben ze vaak de wil om meer plantaardig te koken, maar ontbreekt het aan inspiratie. En laat dat net zaken zijn waar wij als Bonduelle mee kunnen, en willen helpen! Helpen doen we enerzijds met convenient oplossingen. Wassen, wellen, koken, … Wij hebben het al voor de chefs gedaan. Onze peulvruchten en groenten hebben al de voordelen van verse groenten, maar staan razendsnel op tafel. Hierdoor winnen chefs kostbare tijd in hun keuken, komt er meer ruimte voor het bedenken en klaarmaken van smakelijke en originele volwaardige gerechten!”

Concepten Bonduelle

Inspiratie, inspiratie, en nog eens inspiratie!

“Om ook tegemoet te komen aan de vraag naar plantaardige inspiratie, ontwikkelden we diverse concepten. Van ‘Smaakvol Switchen’ tot ‘Sandwich Solutions’ en ‘Half/half’: elk van hen boordevol receptinspiratie, interessante weetjes en handige tips & tricks.

Zo toveren we met ‘Smaakvol Switchen’ allerlei bekende en vertrouwde gerechten om in smaakvolle plantaardige varianten: zonder vlees, maar met de lekkerste peulvruchten! Een coq au vin wordt een verrassende kik au vin, van lasagne maken we een heerlijke linzagne. Mexicaanse wraps geven we een flexicaanse draai en een beef bourguignon switchen we naar een kleurrijke biet bourguignon.

Met Half/half vertrekken we dan weer van traditionele ‘3 componenten’ maaltijden. We inspireren om de hoeveelheid vlees of vis te halveren en aan te vullen met smaakvolle combinaties van peulvruchten en groenten. Laagdrempelig, herkenbaar en toch helemaal in lijn met de eiwittransitie!

Of wat dacht je van Sandwich Solutions, broodjes bouwen met Bonduelle! Verras gasten met een innovatief assortiment van broodjes en sandwiches, vol smaak en met verrassende ingrediënten. Probeer bijvoorbeeld een klassiek broodje met een twist, waarbij peulvruchten en groenten de voedingswaarde verhogen en een verfrissende bite toevoegen. Ontdek onze makkelijke, toegankelijke recepten, maar ook uitdagende ideeën om broodjes naar een hoger niveau te tillen.”

Benieuwd naar onze conceptuele inspiratie?

Ontmoet Berry en ons team op het TrendLAB op 13 t/m 16 januari 2025. Natuurlijk kun je nu ook al een kijkje nemen in onze concepten op onze website.