Internationale pizzachef Renato Bosco in jury NK Pizza bakken 2023

Tijdens Horecava barst de strijd los: het Nationaal Kampioenschap Pizza Bakken vindt plaats op de tweede dag. De competitie voor beste pizzabakker van Nederland gaat op 10 januari van start met onder andere Robert Kranenborg als jurylid. Ook internationale pizzachef Renato Bosco is erbij om de pizza's te proeven en te beoordelen en zal met zijn ervaring en specialisme nóg meer elan meenemen naar de beurs.


“We zijn enorm trots dat Renato met zijn internationale ervaring en kennis, juryvoorzitter wil zijn van de eerste editie van onze gloednieuwe competitie voor pizza professionals in Nederland”, vertelt Marcel Losekoot namens de wedstrijdorganisatie. 

Eigen signature pizza

Renato Bosco is eigenaar van restaurants en pizzabakkerijen met de naam Saporè in San Martino Buon Albergo, Verona, Prato en Milaan. Hij staat wereldwijd bekend als innovator in de pizzabranche. Hij zoekt altijd naar nieuwe deegstructuren en consistenties. Zijn bijnaam is ook wel ‘pizzaricercatore’; omdat hij altijd bezig is om zijn deeg te bestuderen en te innoveren. Zijn pizzadeeg is herkenbaar aan grote holtes en zijn Romeinse pizza staat bekend om de ongeëvenaarde knapperigheid.

Ook maakt SVH Meesterkok Robert Kranenborg deel uit van de vakjury. Naast deze ervaren, culinaire grootmeester bestaat de jury uit Giovanni d’ Apice. Momenteel werkt d’Apice bij restaurant Aroma in Vaassen, daarnaast is hij culinair adviseur en auteur van verschillende kookboeken. Marcel Losekoot, oprichter van Pizza Profs en eigenaar van de Pizza Academy, complementeert de vakjury. 

Wedstrijdopdracht

Samen met de Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs het NK Pizza Bakken 2023. Ondernemers, medewerkers van horeca- en fast servicebedrijven en zelfstandig werkende pizzaiolo’s kunnen deelnemen. De wedstrijdopdracht is het ontwikkelen van een ‘pizza nova’. Dit is een pizza die inspeelt op de huidige trends rondom gezondheid, duurzaamheid, verteerbaarheid en deze pizza bevat een bodem die creatief belegd is. 

Veel animo

Sinds de start van de inschrijving in september, is er veel animo onder pizzaiolo’s om mee te doen aan het NK Pizza Bakken 2023. In totaal zijn er maximaal 20 finaleplekken. De voorselectie vindt plaats op basis van het inschrijfformulier. 

Ook deelnemen NK Pizza bakken?

Deelnemers voor het NK Pizza Bakken 2023 kunnen zich nu inschrijven!


Deel dit bericht
Bekijk meer Verbeter jouw gastvrijheid in de horeca met 7 tips
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!