Laatste kans! Meld jouw product / dienst hier aan voor de Horecava Innovation Awards

Luciano wil op het NK zijn Italiaanse roots tonen

Hij leerde het vak in Italië, zowel van zijn moeder als op de hotelschool. In januari laat hij zijn handen spreken tijdens de Nederlandse Kampioenschappen op de Horecava 2022. Maar Luciano Colebella uit Zwolle doet niet alleen mee met het NK Pizza bakken.


Om een goede pizza te maken, heb je aan een paar ingrediënten genoeg. “Bloem, water, gist, olijfolie en zout”, zegt Luciano Colebella van A Bella Vita Pizzeria in Zwolle. “Zo simpel kan het zijn.” Toch is het een ambacht. “Het gaat om dat je ze in de juiste volgorde toevoegt. Ook de temperatuur van het deeg is belangrijk, en zelfs het weer. Wat mijn pizza bijzonder maakt? Altijd verse ingrediënten. Maar ik ga niet mijn geheimen verklappen.”

Authentiek en ambachtelijk
Met zijn restaurant, A Bella Vita Pizzeria in Zwolle, staat hij al jaren bekend om zijn authentieke en ambachtelijke Italiaanse gerechten. Hij heeft zijn pizzeria al twintig jaar, en werkte daarvoor in andere zaken, waaronder die van zijn broer. Maar zijn eerste stappen in het vak zette hij in zijn ouderlijk huis, in het zuiden van Italië. “Ik ben opgegroeid in een gezin met twaalf kinderen. Mijn ouders kochten op een dag een houtoven, waar mijn moeder onder andere pizza en brood in bakte. Daar is het voor mij begonnen. Daarna heb ik in Italië de hotelschool gedaan.”

Twee wedstrijden
Luciano doet niet alleen mee aan het NK Pizza bakken, maar heeft zich ook aangemeld voor het NK Lekkerste Broodje. Hij heeft geen broodjes vast op de kaart staan, maar als hij ze verkoopt, zijn ze ook huisgemaakt. Het is niet voor het eerst dat Luciano op het podium staat. Hij heeft al verschillende keren meegedaan aan wedstrijden, waaronder Lekker Anders in 2020. “Het blijft spannend. Maar het is vooral leuk om te zien wat collega’s hebben bedacht, om nieuwe ideeën op te doen. Ik heb er zin in.”

Bekijk hier alle wedstrijden van 2022

Enthousiast? Meld je aan!


Deel dit bericht
Bekijk meer Innovatie is nodig om te groeien - Iris Kranenburg
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!