Food Waste Challenge: besparing van 582 miljoen euro haalbaar

Wiebe Draijer (CEO Rabobank) en minister Schouten waren beide aanwezig tijdens de bekendmaking van de resultaten van de Food Waste Challenge maandag 13 januari op Horecava. 


Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo minder voedsel verspillen en daarmee 582 miljoen euro besparen, zo bleek uit de resultaten. De deelnemers aan de Food Waste Challenge 2019 hebben aangetoond dat besparingen van meer dan 50% haalbaar zijn. Dit leverde hen voordeel op in kilo’s, Co2 uitstoot én euro’s.

Meer informatie? Klik hier.

De Food Waste Challenge is een samenwerking tussen Samen Tegen Voedselverspilling, Wastewatchers, Rabobank, Sligro, Unilever Food Solutions en Hotelschool The Hague.


Deel dit bericht
Bekijk meer Winnaar Horecava Innovation Award 2020
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!