Dit e-book over duurzame (door)start is dan ook niet bedoeld als een gids om je onderneming 100% duurzaam te maken, maar als een handboek zodat jij kunt bepalen waar en hoe jij jouw steentje bij kunnen dragen. Je kunt zelf kiezen, mixen & matchen tussen de verschillende bouwstenen die worden aangeboden. Het kan ook zo zijn dat je er bewust voor kiest om een stap helemaal niet te doen, misschien wel nooit, maar dit te compenseren met een andere stap.
Bloem is sinds kort als bestuurslid betrokken bij stichting Duurzame Horeca Nederland (DHNL). Een non-profit organisatie die heeft als doel dat in de toekomst iedereen buitenshuis kan eten, zonder negatieve impact op mens en aarde. DHNL is een kenniscentrum voor duurzaam ondernemen in de horeca. Hun doel is om drempels weg te nemen, zodat het verduurzamen van je bedrijfsvoering zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt.
Als voordelen voor ondernemingen ziet ze het besparen van kosten, verbreden van je doelgroep en het klaar zijn voor de toekomst. Duurzame Horeca Nederland ondersteunt horecabedrijven in die transitie naar duurzaam ondernemen. Ze stellen kennis ter beschikking en jagen innovatie. Er is geen winstoogmerk en ze staat open voor samenwerking met alle partijen.
Geïnteresseerd in wat ze voor jou kunnen doen? Neem dan hier contact met ze op.