De route voert de bezoeker van Horecava langs leveranciers van grootkeuken apparatuur en verpakkingsmateriaal die een of meerdere duurzame opties aanbieden. Deze producten zullen in de stand worden uitgelicht door middel van een vlag, sticker en/of uithangbordje. Ook vind je de wandeling op de (digitale) plattegrond.
Wat verstaat Duurzame Horeca Nederland onder ‘duurzaamheid’?
Duurzaamheid kent veel aspecten. We hebben hebben daarom zes pijlers gedefinieerd waarop een product zich duurzaam kan onderscheiden.
Dit zijn naast “voedsel”:
- Energie (denk hierbij bv. aan besparing van energie, grondstoffen, opwekking door vergisting etc),
- Water (denk hierbij aan besparing, verminderen vervuiling of uitstoot verminderen door kraanwater ipv gebotteld water etc),
- Afval (denk hierbij aan scheiden, recyclen, vergisten etc)
- Huisvesting (bijvoorbeeld isolatie, warmte-terugwin installaties, duurzame terrasverwarming etc)
- Mens (ergonomie, minder in aanraking komen met chemicaliën etc)
Voor meer informatie zie de website van Duurzame Horeca Nederland.