De finalisten van de Groene Koksmuts zijn bekend!

Op 11 januari was de voorronde van de Groene Kokmuts op Horecava, een nieuwe wedstrijd die geheel in het teken staat van plantaardig koken georganiseerd door het Gastronomisch Gilde. De deelnemers die gaan strijden om de titel tijdens Gastvrij Rotterdam zijn: Restaurant Basiliek, Restaurant de Nieuwe Winkel** en Oan Tafel. De wedstrijd organisatie deelt in de komende tijd nog twee wildcards uit.


De focus ligt bij deze wedstrijd op plantaardig koken, steeds meer restaurants leggen de nadruk op plantaardig koken waardoor deze wedstrijd ook goed past in de huidige tijd.

De deelnemers mochten een onvoorbereide amuse zelf meenemen en moesten een voorgerecht en een tussengerecht koken met producten uit de blackbox en van de groenten en fruit tafel gesponsord door HANOS Nederland.

De jury

Onder het toeziend oog van de jury, die bestond uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World), Theo van Rensch (SVH Meesterkok & initiator plant based opleiding ROC van Amsterdam) en Bert van Manen (Manager Culinary Team The Netherlands) gingen de deelnemers aan de slag. Frank Fol, Chairman van We’re Smart World, geeft aan blij te zijn dat er nu ook in Nederland een wedstrijd is voor plantaardig koken. Frank had ook nog een scoop; We’re Smart World en het Gastronomisch Gilde gaan samenwerken binnen deze wedstrijd en de wedstrijd zal ook uitgebreid worden naar België waardoor de Groene Koksmuts ook een internationaal tintje krijgt.

De finalisten

Restaurant Basiliek, Yornie van Dijk ging met de prijs “Beste Voorgerecht” naar huis en Restaurant De Nieuwe Winkel, Timoti Jongsma mocht de prijs voor “Beste Tussengerecht” meenemen naar Nijmegen. Naast een trofee kregen de winnaars ook een cheque van €250 van het Gastronomisch Gilde en Nederlandse vanille van Koppert Cress.

Charlotte Mauritz / Annoncé Management

De jury had lovende woorden over voor de winnende teams: “ De Nieuwe keuken komt eraan, de deelnemers zijn echte pioneers op het gebied van creatief plantaardig koken. We hebben zeer smakelijke gerechten geproefd die iedereen positief zal ervaren, dit vindt écht iedereen lekker!”  We hebben op deze manier ook geen vis en vlees nodig. Dit belooft veel voor de finale in Rotterdam.”

De deelnemers waren:

Oan tafel Youri Hiemstra
SOMM Uden Pierre van der Zee
De Nieuwe Winkel Timoti Jongsma
Basiliek Yornie van Dijk
Restaurant Rijks Lars Scheurs

Deel dit bericht
Bekijk meer Restaurant Maeve Wint Nederlands Kampioenschap Leermeester – Leerling
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!