Bijzondere samenwerking voor behoud Nederlandse bij

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 18 december 2018

De bij is in onze voedselvoorziening van groot belang. Met hun bestuivingswerk nemen ze een belangrijke rol in, niet alleen voor ons voedsel, maar ook die van vogels en vele andere dieren. Bijen zelf hebben het al een aantal jaren moeilijk, ze kampen met voedselgebrek en gaan daardoor in aantal en in aantallen soorten hard achteruit. Dat geldt niet alleen voor de solitair levende, wilde bijen, ook onze honingbijen hebben last van voedselschaarste. Voor AKE-Ideal NordCap een signaal om met de complete productlijn ‘Bee Perfect’, een nieuwe maatstaf op het gebied van duurzaamheid en hygiëne neer te zetten.

Joshua Winnen, verkoopdirecteur AKE-Ideal NordCap licht toe: “Onze organisatie is diepgeworteld in de wereldwijde foodservicemarkt en met de producten die wij leveren en produceren maken wij het verschil. Daarom hebben we van ‘We Care for Food’ ons missiestatement gemaakt”. Deze ‘care for food’ begint met de nieuwe lijn dus al heel vroeg in de keten. Dat is niet zo vreemd, want Franz Herzog is naast stakeholder, innovator en ontwikkelaar niet alleen medeverantwoordelijk voor de productie van koelapparatuur, hi is ook gepassioneerd imker en daardoor zeer betrokken bij de bijenteelt.

De productlijn ‘Bee Perfect’ zet volgens Ake-Ideal Nordcap een nieuwe maatstaf op het gebied van duurzaamheid en hygiëne. In 2019 wordt de productlijn naar de Nederlandse markt gebracht, en daarmee start op Horecava 2019 ook de samenwerking tussen de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NVB) en AKE-Ideal NordCap. De NBV ontvangt namelijk een afdracht van een gedeelte van de opbrengst van deze productlijn. Met deze samenwerking stelt AKE-Ideal NordCap zich tot doel dat het zich gaat inzetten voor onderzoek, welstand en leefomgeving voor de bijen in het algemeen.