Timothy St. Aubeyn en zijn student kok Niels van de Berg van restaurant Pure C** te Cadzand zijn tijdens de Cooking Battles op de Horecabeurs op 9 maart verkozen tot beste professional en student van het jaar en winnen daarmee de Zeeuwse Mossel trofee. Zij gingen tijdens de Cooking Battles voor professional en student georganiseerd door samenwerkingsverband Food Lab Zeeland de strijd aan met zeven andere teams vanuit heel Nederland.
Spanning vanaf de start
De spanning was vanaf de start van de Battle direct om aan te snijden. Er werd keihard gestreden door de koks van de acht deelnemende restaurants. De professionals en studenten van Restaurant Pure C** te Cadzand, Restaurant La Vie te Terneuzen, Restaurant Smaak & Meer te Maassluis, Brasserie de Cleene Mossel te Bruinisse, Brasserie de Olmen te Serooskerke, Restaurant ’t Amsterdammertje* te Loenen aan de Vecht, Restaurant Babylon te Heerhugowaard en Restaurant Parkheuvel ** te Rotterdam kregen een black-box opdracht met de volgende ingrediënten of opdracht; Amuse met een platte oester, een veganistisch voorgerecht, een tussengerecht met bijvangst vis, hoofdgerecht met Zeeuwse kip en een dessert op basis van groenten, chocolade en thee.
Na een spannende strijd van 6 uur moest de jury in beraad om een winnaar te kiezen. Na stevig overleg werden Timothy St. Aubeyn en Niels van de Berg uiteindelijk benoemd tot beste professional en student kok van het jaar. Zij hebben uit handen van Jo-Annes de Bat de Zeeuwse Mossel trofee ontvangen. Fleur de Meyer en Sylvie Brouwer van Brasserie De Cleenne Mossel te Bruinisse zijn er vandoor gegaan met de prijs voor beste Gastvrouw.