Veel brouwerijen hebben op dit moment het water aan de lippen staan, 40% dreigt failliet te gaan. Met de website van Steun de brouwer hopen de initiatiefnemers de brouwers een steuntje in de rug te geven.
Aangeboden door: Horecava
Gepubliceerd op: 10 juni 2020
Initiatiefnemer Eve Maessen kwam op het idee doordat ze zag dat de klanten van haar start-up Silent Disco Tasting het lastig hadden. Ze deelde het idee voor Steun de Brouwer bij de Facebook groep Bierliefhebbers, hierdoor nam Casper Houde contact met haar op. De zelfde avond begonnen we eraan. Vanwege de enthousiaste reacties van de brouwers, merkte we al snel dat we meer steun & skills nodig hadden in het team. Toen sloten Zoë van Walstijn en Thijs van Holthuijsen zich aan bij het team.
Met een team van 4 vrijwilligers probeert #steundebrouwers brouwerijen te helpen door ze samen te brengen op één platform.
Bezoekers kunnen op een mooi overzichtelijk platform, een bestelling plaatsen bij de lokale brouwers of verkennen door het land en helpen hen zo door de financieel moeilijke tijden heen.
Tot nu toe staan er meer dan 100 brouwerijen aangesloten op de website. Bezoekers kunnen zelf brouwerijen aandragen om het aanbod te vergroten.
Dit vanuit het dubbelzijdige oogpunt;
• De brouwers kunnen alle hulp gebruiken met de vindbaarheid van hun pakketten, de pakketten die ze verkopen om door deze tijd heen te komen.
• Voor de bierliefhebbers, een mooi overzichtelijke platform (wat nog ontbrak) waarbij ze de variatie in het keuze / koopproces langdurig kunnen voortzetten. Proef heel Nederland!
Horecava, 365 dagen per jaar online en dit jaar 1 dag virtueel met Horecava Limited. Alles over eten, drinken en buitenhuis slapen, voor en door de foodservice industrie. Persoonlijke ontmoetingen en online verbindingen staan centraal op Horecava(.nl). Hier vind je als horecaprofessional alles over trends, nieuwe producten en diensten.
Nu de opening van de horeca (hopelijk) dichterbij komt, komen steeds meer inventieve ondernemers met oplossingen. Hoe je gasten wel de gastvrijheid en beleving te geven van een avondje uit in een restaurant metal die maatregelen? En wat worden de maatregelen? Ook dat weten we nog niet. Toch zijn er al een aantal ondernemers die vooruit denken en oplossingen verzinnen. Zo ook bij Mediamatic, een Amsterdamse cultuur instelling waar ook een restaurant bij zit.
Hoe houd je je gasten gescheiden van elkaar, zonder dat je terras of restaurant in sfeerloze hokjes wordt verdeeld?
Wat weet jij van thee? Test nu je kennis met de gratis SVH e-learning Thee!
Mede namens jouw werkgever nodigt HOBP je uit om 5 trainingen op hun leeromgeving volledig gratis te gaan volgen.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.
Laat als eerste je ervaring achter!