Elk jaar strijden verschillende sterren en top teams om de felbegeerde titels tijdens het NK koken dat georganiseerd wordt door het Gastronomisch Gilde in samenwerking met Horecava. Tijdens de 4 Horecava dagen werd gestreden om de Hanos Gouden Koksmuts, Zilveren Koksmuts (koks <25 jaar), Beste Leermeester-Leerling (voorheen Bronzen Koksmes) en op donderdag om de bekende Dobla Pastry Battle Award.
Aangeboden door: Horecava
Gepubliceerd op: 8 februari 2020
De Hanos Gouden Koksmuts vond dit jaar voor de 60ste keer plaats. Hierin streden de teams, bestaande uit een chef ondersteund door 2 (sous)chefs om dé prijs voor koks in Nederland. Restaurant Het Roode Koper* onder leiding van chef Dennis van den Beld kookten volgende de jyru het meest constant. Bijzonder voor een vrij jong team met een nieuwe sous chef en een teamlid met weinig wedstrijd ervaring. Deze spannende wedstrijd werd gejureerd door Frank Widmann, Frank Fol, Felix Wilbrink, Waldrik Kremer en Bert van Manen.
Maar liefst 8 deelnemers streden maandag 13 januari om de titel. Ze kookten diverse gerechten aan de hand van een black box waar voor elke gang verplichte ingrediënten in zaten.
De 21 jarige Wijchense Sebastiaan Follong van het onlangs gesloten restaurant De Leest *** won de wedstrijd en zet daarmee zichzelf in de spotlight bij het grotere publiek.
Rob Wijnen (leermeester) en Timon Verhees (leerling) van Restaurant d’Ouwe Tramhalte uit Duizel gingen er tijdens Horecava vandoor met de eerste prijs voor beste Leermeester-Leerling combinatie.
Het team van restaurant Basiliek* met Yornie van Dijk en Jeroen van de Steeg werd tweede. Op de derde plek eindigde Kees Visser en Jeffrey Buijl van Restaurant Cristo.
Leendert Klaassen en zijn dochter Ailean Klaassens van tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand
Patisserie van het allerhoogste niveau. Dat is ‘The Dobla Pastry Battle’! Zeven deelnemende teams presenteerden spectaculaire creaties die ter plekke warden bereid in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde.
Horecava, 365 dagen per jaar online en dit jaar 1 dag virtueel met Horecava Limited. Alles over eten, drinken en buitenhuis slapen, voor en door de foodservice industrie. Persoonlijke ontmoetingen en online verbindingen staan centraal op Horecava(.nl). Hier vind je als horecaprofessional alles over trends, nieuwe producten en diensten.
Amsterdam, 4 november 2019 – Na een succesvolle editie van vorig jaar organiseren Horecava en FoodserviceXs samen de Marketing Breakfast Club op 15 januari 2020 tijdens de Horecava in RAI Amsterdam. De Marketing Breakfast Club is hét ontbijt voor marketeers in de foodservice. In één ochtend zijn de marketeers weer up-to-date over het thema Social Brand Impact.
Het team van restaurant De Loohoeve, Schoonloo met Jeroen Brouwer, Marleen Brouwer en Jorgo Tzanos, is dit jaar de trotse winnaar van de HANOS Gouden Koksmuts!
De HANOS Gouden Koksmuts is de meest begeerde prijs voor koks en werd op maandag 9 januari 2017, tijdens de Horecava, voor de 57e keer uitgereikt. Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam met chef Emiel Kwekkeboom, Sous-chef Marco Geurts en Sous-chef Jules Wiringa is de trotse winnaar.
Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema’s als voedselverspilling, vegan, 0.0 dranken en het eten van de toekomst.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.
Laat als eerste je ervaring achter!