Spectaculaire winnaars bij NK Koken

Elk jaar strijden verschillende sterren en top teams om de felbegeerde titels tijdens het NK koken dat georganiseerd wordt door het Gastronomisch Gilde in samenwerking met Horecava. Tijdens de 4 Horecava dagen werd gestreden om de Hanos Gouden Koksmuts, Zilveren Koksmuts (koks <25 jaar), Beste Leermeester-Leerling (voorheen Bronzen Koksmes) en op donderdag om de bekende Dobla Pastry Battle Award.


Gouden Koksmuts

De Hanos Gouden Koksmuts vond dit jaar voor de 60ste keer plaats. Hierin streden de teams, bestaande uit een chef ondersteund door 2 (sous)chefs om dé prijs voor koks in Nederland. Restaurant Het Roode Koper* onder leiding van chef Dennis van den Beld kookten volgende de jyru het meest constant. Bijzonder voor een vrij jong team met een nieuwe sous chef en een teamlid met weinig wedstrijd ervaring. Deze spannende wedstrijd werd gejureerd door Frank Widmann, Frank Fol, Felix Wilbrink, Waldrik Kremer en Bert van Manen.

Zilveren Koksmuts (koks onder de 25 jaar)

Maar liefst 8 deelnemers streden maandag 13 januari om de titel. Ze kookten diverse gerechten aan de hand van een black box waar voor elke gang verplichte ingrediënten in zaten.
De 21 jarige Wijchense Sebastiaan Follong van het onlangs gesloten restaurant De Leest *** won de wedstrijd en zet daarmee zichzelf in de spotlight bij het grotere publiek.

Leermeester-Leerling (voorheen Bronzen Koksmes)

Rob Wijnen (leermeester) en Timon Verhees (leerling) van Restaurant d’Ouwe Tramhalte uit Duizel gingen er tijdens Horecava vandoor met de eerste prijs voor beste Leermeester-Leerling combinatie.
Het team van restaurant Basiliek* met Yornie van Dijk en Jeroen van de Steeg werd tweede. Op de derde plek eindigde Kees Visser en Jeffrey Buijl van Restaurant Cristo.

Dobla Pastry Battle:

Leendert Klaassen en zijn dochter Ailean Klaassens van tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand
Patisserie van het allerhoogste niveau. Dat is ‘The Dobla Pastry Battle’! Zeven deelnemende teams presenteerden spectaculaire creaties die ter plekke warden bereid in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde.


Deel dit bericht
Bekijk meer Food Waste Challenge: besparing van 582 miljoen euro haalbaar
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!