Heb je een Horecava account? Log dan in en voeg je favoriete nieuws, leveranciers en producten toe aan jouw eigen favorieten

Rotterdamse hotels blij met scenario B songfestival

Rotterdamse hotels zijn blij dat het Eurovisiesongfestival in aangepaste vorm kan doorgaan en zij de deelnemers, hun delegaties en pers kunnen ontvangen.


De organisatie van het Eurovisiesongfestival liet woensdag weten voor het hoogst haalbare scenario B te gaan, waarin alle deelnemers onder strikte maatregelen naar Rotterdam komen. “De artiesten, landendelegaties en pers zijn voor ons een belangrijke groep”, laat Roel Dusseldorp, voorzitter van de Stichting Rotterdamse Hotel Combinatie weten. “Die kamers hebben we al twee jaar in de boeken staan dus het is fijn als dat vooralsnog doorgaat.” Rotterdamse hotels hebben in totaal drieduizend kamers beschikbaar voor de deelnemers, hun entourage en journalisten.

Publiek

Dusseldorp noemt het makkelijker om van een scenario B naar C, een songfestival met reisbeperkingen, te gaan dan andersom. “Naast de euro’s op korte termijn is dit ook beter voor de stadspromotie op lange termijn en komt Rotterdam met dit scenario het beste uit de verf.”

De organisatie sluit ook een songfestival met publiek nog niet uit, maar mensen die al een kaartje hebben bemachtigd moeten dat inleveren en krijgen hun geld terug. Dat is ook te merken aan de hotelboekingen: volgens Dusseldorp zijn er naast de landendelegaties nog geen extra boekingen gedaan. “Het is heel logisch dat mensen daar nog mee wachten totdat er meer duidelijkheid is of ze er wel bij mogen zijn.”


Ervaringen van anderen 0 ervaringen

Laat als eerste je ervaring achter!

Deel je mening

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht