Regels en Wetten – Regels overnachtingen

De onderstaande informatie wordt je aangeboden door Ondernemersplein. Een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Via ondernemersplein.kvk.nl vind je informatie en advies van de (semi-)overheid. Alles wat je nodig hebt om te ondernemen. Wetgeving, belastingregels maar ook subsidies, ondernemersevenementen en branche-informatie.


Exploitatie van een recreatie-inrichting melden

Gaat u een recreatie-inrichting met nachtverblijf runnen? Zoals een hotel, pension of camping? Dan moet u dat in sommige gemeenten binnen 3 dagen melden. U moet een melding doen als… (lees meer)

Kampeervergunning aanvragen

Wilt u een terrein exploiteren als kampeerterrein voor tenten, caravans, trekkershutten of andere kampeermiddelen? Dan heeft u een kampeervergunning van de gemeente nodig. Uw… (lees meer)

Legionella voorkomen

Legionella (veteranenziekte) is een infectie van de luchtwegen. Legionellabacteriën kunnen zich onder meer ontwikkelen in kraanwater, zwembadwater, sproeiwater bij tuincentra… (lees meer)

Nachtregister bijhouden

Biedt u overnachtingen aan, bijvoorbeeld in een hotel, bed & breakfast of jachthaven? Dan moet u een doorlopend nachtregister bijhouden. Zodat u bijvoorbeeld bij brand kunt laten zien wie er bij u… (lees meer)

Toeristenbelasting betalen

Heeft u een accomodatie waar toeristen blijven overnachten? Bijvoorbeeld een hotel, bed & breakfast (b&b), pension, bungalowpark, camping of jachthaven? Dan moet u toeristenbelasting… (lees meer)

Vergunning voor ondernemen in een recreatiegebied

Wilt u ondernemen in een recreatiegebied? Dan moet u soms een vergunning aanvragen bij een recreatieschap. Een recreatieschap is een samenwerking tussen gemeenten en provincies… (lees meer)


Deel dit bericht
Bekijk meer Regels en Wetten – Regels eten en drinken
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!