Landelijke dag voor de horeca op 9 oktober 2020


Vrijdag 9 oktober 2020 brengt horeca Nederland een toost uit op de branche en nodigt zij haar gasten uit om mee te doen. Verschillende organisaties, verenigingen, ondernemers en scholen hebben de handen ineen geslagen om de tweede editie van de Nationale Horecadag op touw te zetten. Het thema van de Nationale Horecadag 2020 is ´Trots op de horeca´.

Trots op de horeca

“Deze editie van de Nationale Horecadag wordt geen feestdag, maar wel een dag waarop de horeca positiviteit uitstraalt. We doen het ontzettend goed met elkaar, innovatief en ondernemend als we zijn. Op 9 oktober heffen wij met zijn allen het glas, op elkaar, op onze mooie branche en iedereen die hierin werkt”, aldus Arco Noorlander van VHC. Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) vertelt trots te zijn op de horeca en alle horecaprofessionals. “Als branche hebben we laten zien veerkrachtig en innovatief te zijn. De crisis legt niet alleen de zwakke punten bloot van onze branche, maar laat vooral zien waar wij goed in zijn. Op 9 oktober roepen we iedereen op een toost uit te brengen. Op de Nationale Horecadag laten we zien dat we trots zijn op de horeca en op elkaar.”

Trots op vertrouwen van gasten

Sterrenchef Ron Blaauw proost ook mee op de horeca tijdens de Nationale Horecadag. “De horeca is en zal altijd de huiskamer van Nederland blijven. We hebben het geweldig gedaan met z’n allen. Ik ben trots op alle horecatoppers en op al onze gasten die terugkomen en vertrouwen hebben in ons. Op 9 oktober proosten wij mee op de horeca”, aldus Ron Blaauw van onder andere Ron Gastrobar.

Ook Hans Everse, vicepresident van het Gastronomisch Gilde en Zeeland-ambassadeur proost mee op de horeca 9 oktober. “Iedereen maakt corona mee en we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Samen proosten en laten zien waarom wij als horeca écht trots zijn op elkaar is iets waar we erg naar uit kijken”. Zeeland is één van de gebieden waar na de lockdown het veelal binnenlandse toerisme een grote, positieve impact heeft gehad. De druk op de horeca is nog steeds groot en de schaarste van personeel ook, net als voor de crisis. “Op de Nationale Horecadag proost ook ik mee op de horeca en laten we zien dat we er nog zijn. Luctor et emergo, ik worstel en kom boven”, aldus een enthousiaste Everse.

Edwin Vlek, sectorbestuurder van FNV Horeca kijkt uit naar de Nationale Horecadag. “Wij ondersteunen dit initiatief omdat we het belangrijk vinden dat we als branche laten zien hoe trots we op elkaar zijn. Al die honderdduizenden medewerkers staan nog steeds elke dag klaar voor de gasten, met een brede glimlach. Het zijn zware tijden voor de horeca, maar we zijn en blijven we nog steeds een geweldige sector. Op 9 oktober brengen we met z’n allen een proost uit op de horeca, op de gasten, ondernemers en op alle hardwerkende horecamedewerkers”.

Maarten Wessels, ambassadeur van de Nationale Horecadag vindt het belangrijk dat wij als branche onze ‘eigen dag’ hebben dit jaar. “De impact op onze prachtige sector is ongekend, maar als ik één ding heb gezien is het wel het doorzettingsvermogen van alle ondernemers en de saamhorigheid die wij hebben en voelen als branche. Op 9 oktober proost ik op alle horecaprofessionals en ondernemers, ook uit de evenementenbranche”.


Deel dit bericht
Bekijk meer Even offline met ACQ&A: spraakmakend mineraalwater voor échte gesprekken!
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!