Maaltijdbezorger Uber Eats start maandag in het hele land de bezorging weer op. De bezorgdienst zegt daarnaast de lokale weersomstandigheden nauwlettend in de gaten te blijven houden en meldt dat verkeersveiligheid voorop staat.
Aangeboden door: ANP Nederland
Gepubliceerd op: 8 februari 2021
Vanwege het winterse weer kunnen er aanvullende maatregelen genomen worden, zegt een woordvoerder van Uber. “Een daarvan is het inkorten van de afstand van bezorgritten tussen restaurant en consument.” Koeriers en de restaurants die via Uber Eats actief zijn worden op de hoogte gehouden.
Zondag pauzeerde de bezorgdienst nog de bezorging door middel van koeriers die de app gebruikten. Ook maaltijdbezorgers Thuisbezorgd.nl en Deliveroo zetten de bezorging geheel of gedeeltelijk stop vanwege het weer. Zondag gold in heel Nederland code rood door de sneeuwval.
Thuisbezorgd.nl kon nog niks concreets zeggen over de bezorging op maandag, maar zegt de situatie en de weersomstandigheden nauwlettend in de gaten te houden. Deliveroo was nog niet bereikbaar voor commentaar.
In de provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen en in het Waddengebied geldt tot 18.00 uur code oranje vanwege grootschalige gladheid door gevallen sneeuw en ijsplaten, meldt het KNMI.
Aannames en onjuistheden worden in de huidige maatschappij steeds vaker gebruikt als ‘bron’ voor nieuws. Daarom is het, juist nu, van belang dat je kunt vertrouwen op een onafhankelijke bron die betrouwbaar nieuws levert.
Blaastesten aan de deur, dat is een idee om de horeca weer open te krijgen, zegt MKB-voorzitter Jacco Vonhof zaterdag in WNL op Radio 1. Het gebruik van een blaastest aan de deur, die binnen enkele minuten moet aangeven of iemand corona-negatief is, stemt de voorman hoopvol.
Zes op de tien Nederlanders vindt dat de terrassen van restaurants en cafés gewoon open kunnen. Dat meldt de NOS op basis van onderzoek dat I&O Research uitvoerde voor de omroep.
Wie in de horeca werkt of werkzaam is als kapper, heeft vaker het coronavirus gehad. Het aantal besmette mensen in die branches ligt namelijk veel hoger dan gemiddeld bij de rest van de bevolking, blijkt volgens het Algemeen Dagblad (AD) uit een studie van GGD West-Brabant.
Vorige week presenteerde het kabinet een exit strategie, een zogenoemde 'routekaart', om uit de lockdown te bewegen als de besmettingscijfers dat toelaten. Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft daartoe zijn plannen in een eigen corona-routekaart gegoten als alternatief voor die van de overheid.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.
Laat als eerste je ervaring achter!