Limburgse horeca trainen gratis 90 leermeesters

Horecaondernemers van opleidingencentrum FoodLab Limburg hebben besloten om vanaf dit jaar gratis praktijkopleiders te gaan trainen. Zo’n 90 horecaondernemers worden dit voorjaar opgeleid tot leermeester, om later nieuwe leerlingen en stagiaires goed te kunnen begeleiden. Dit wordt gedaan om de horecabedrijven een steuntje in de rug te geven, schrijft FoodLab Limburg op de website.


“Het voordeel is dat de medewerkers meer tijd hebben om zich te scholen. Op deze wijze kunnen we het opleidings- en begeleidingsniveau in de horeca naar een hoger plan tillen.” De training wordt dan ook gratis en zonder winstoogmerk verzorgd.

Donderdag vonden de eerste sessies plaats via een videocall. “Daar waar we vooraf uitgingen van één groep in januari beginnen er nu drie”, schrijft FoodLab. Begin maart start alweer een vierde groep horecamedewerkers die tot leermeester worden opgeleid. De trainingen worden gegeven in samenwerking met de Limburgse MBO-school VISTA College en met Gilde Opleidingen in Venlo.


Deel dit bericht
Bekijk meer Bezorgen maaltijden moet ook mogelijk blijven bij avondklok
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!