Horecaondernemers van opleidingencentrum FoodLab Limburg hebben besloten om vanaf dit jaar gratis praktijkopleiders te gaan trainen. Zo’n 90 horecaondernemers worden dit voorjaar opgeleid tot leermeester, om later nieuwe leerlingen en stagiaires goed te kunnen begeleiden. Dit wordt gedaan om de horecabedrijven een steuntje in de rug te geven, schrijft FoodLab Limburg op de website.
Aangeboden door: ANP Nederland
Gepubliceerd op: 19 januari 2021
“Het voordeel is dat de medewerkers meer tijd hebben om zich te scholen. Op deze wijze kunnen we het opleidings- en begeleidingsniveau in de horeca naar een hoger plan tillen.” De training wordt dan ook gratis en zonder winstoogmerk verzorgd.
Donderdag vonden de eerste sessies plaats via een videocall. “Daar waar we vooraf uitgingen van één groep in januari beginnen er nu drie”, schrijft FoodLab. Begin maart start alweer een vierde groep horecamedewerkers die tot leermeester worden opgeleid. De trainingen worden gegeven in samenwerking met de Limburgse MBO-school VISTA College en met Gilde Opleidingen in Venlo.
Aannames en onjuistheden worden in de huidige maatschappij steeds vaker gebruikt als ‘bron’ voor nieuws. Daarom is het, juist nu, van belang dat je kunt vertrouwen op een onafhankelijke bron die betrouwbaar nieuws levert.
Deze zware tijden bieden ook kansen: kansen om jezelf, je collega's en medewerkers te voorzien van extra kennis.
In de 15e editie van de Innovatie Top 100 lijst van de Kamer van Koophandel (KVK) staan dit jaar meerdere ondernemers die werken in, of voor de horeca. De bekendmaking van Top 100 vond donderdagmiddag plaats via een drukbezochte videocall, waarbij koning Willem-Alexander digitaal aanwezig was.
Burgemeester Paul Depla van Breda gaat de komende dagen met horecaondernemers in zijn gemeente meedenken over wat er buiten mogelijk is. Heropenen van de terrassen op 2 maart mag binnen de geldende coronamaatregelen niet, maar er zijn volgens hem best meer mogelijkheden dan nu het geval is.
Sommigen zullen er de kriebels van krijgen, anderen kunnen niet wachten het te proberen: een gerecht maken met meelwormen. De European Food Safety Agency (EFSA) heeft meelwormen goedgekeurd als menselijk voedsel. En de komende jaren zal de Europese voedselautoriteit waarschijnlijk nog meer insecten goedkeuren voor menselijke consumptie.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.
Laat als eerste je ervaring achter!