Laurentz Craane maakt Lekkerste Hamburger Finest van Nederland

Lekkerste Wedstrijden deelnemer Laurentz Craane maakt de Lekkerste Hamburger Finest van Nederland.


Craane (30) werkt sinds drie jaar bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. De vakjury prees de winnende hamburger vanwege de creativiteit in de creatie, de uitmuntende samenstelling en natuurlijk vanwege de ‘enorme smaakbom’ in de mond. In Arnhem worden sowieso topburgers gebakken: ook de nummer 2 komt uit de Gelderse hoofdstad.

De vakwedstrijd Lekkerste Hamburger Finest is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij hamburger specifieke zaken.

De opdracht was om live op het podium, binnen tien minuten, vijf identieke broodjes te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest door de makers worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van de burger.

TOP 3

De volledige top 3 van de Lekkerste Hamburger Finest luidt als volgt:

  1. Laurentz Craane – Iveau Burgers & Wijnbar, Arnhem.
  2. Patrick Menzies – Popocatepetl The Mexican, Arnhem.
  3. Reiss Greenhalgh – Firma Pickles, Rotterdam.

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 13 deelnemers deel. De vakwedstrijd om de Lekkerste Hamburger Finest van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos, Remia, Salomon FoodWorld en Carl Siegert.


Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl


Ervaringen van anderen 0 ervaringen

Laat als eerste je ervaring achter!

Deel je mening

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht