Laatste kans! Meld jouw product / dienst hier aan voor de Horecava Innovation Awards

KHN reageert op overlijden Hans de Boer: Een groot verlies

Voormalig werkgeversvoorman Hans de Boer is maandag op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dat heeft werkgeversorganisatie VNO-NCW bekendgemaakt. De besturen en de medewerkers van VNO-NCW en zusterorganisatie MKB-Nederland laten weten "geschokt en vol verdriet over zijn plotselinge overlijden" te zijn.


De Boer was sinds 2014 voorzitter van de werkgeverskoepel. Hij vertrok in september bij VNO-NCW en droeg het stokje over aan Ingrid Thijssen. Tussen 1997 en 2003 was De Boer voorman van MKB-Nederland, dat later zou samengaan met VNO-NCW. VNO-NCW wijst erop dat in De Boers tijd als voorzitter veel bereikt is. Daarnaast was De Boer nauw betrokken bij de totstandkoming van de steunmaatregelen rond de coronacrisis.

Een groot verlies, schrijft Koninklijke Horeca Nederland-directeur Dirk Beljaarts op zijn LinkedIn-pagina. “Wij zijn Hans veel dank en waardering verschuldigd, namens KHN ledenraad, bestuur, collega’s en natuurlijk de leden voor al Hans voor de sector heeft betekend.” Beljaarts wenst in zijn bericht veel sterkte en troost voor de nabestaanden en oud-collega’s. “Voor altijd bij ons.”

Vorig jaar mei pleitte De Boer nadrukkelijk voor het openen van de horeca tijdens het hele Pinksterweekend dat er toen aan zat te komen. “De lockdown werd twee maanden geleden zo abrupt ingevoerd dat daar nu wel een gebaar tegenover mag staan. Ik kan me voorstellen dat het kabinet zegt: ik heb jullie toen het brood heel hard uit de mond gestoten, ik ga jullie nu helpen en we gaan vlak voor de Pinksteren open”, zei hij destijds tegen radiostation BNR.


Deel dit bericht
Bekijk meer Culinaire stadswandelingen om horeca te ondersteunen
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!