We weten het allemaal: er is krapte op de arbeidsmarkt, en niet zo maar krapte, nee, een gigantische krapte. Zo kopte de NOS begin september dat het personeelsverloop de strop is voor de Nederlandse horeca en ons maar liefst 1,4 miljard per jaar kost. Zijn er 10.000 vacatures die structureel niet worden ingevuld en sluiten horecazaken omdat ze geen personeel hebben.
Aangeboden door: Horecava
Gepubliceerd op: 2 oktober 2019
Om je te helpen met jouw personeelsvraagstuk hebben we komende Horecava op het TrendLAB een interactief Personeelsplein voor zowel werkgevers als werknemers. Daar helpen we jou met jouw personeelsuitdagingen, laten we succesvolle cases zien en dragen we verschillende oplossingen aan om jou te helpen in deze krappe arbeidsmarkt. Dit is dé plek voor elke horeca ondernemer die met dit onderwerp te maken heeft.
Neem deel aan workshops om het on-boarding proces van nieuwe werknemers te optimaliseren, bekijk wat voor trainingen er worden aangeboden, doe een korte persoonlijkheidstest en bekijk wat het inhoudt voor jou als ondernemer of als werknemer. Daarbij maakt SVH de Arbeidsmonitor van 2019 bekend met daarin de feiten en cijfers van dit jaar.
Bekijk de vacatures op de gigantische vacaturewand, waar je 4 dagen lang je personeelsvraag kunt uitzetten en waar professionals aan de slag gaan om passende matches voor je te vinden. Krijg tips & tricks, leer van succesvolle cases om zo creatief te zijn in het werven en behouden van personeel met behulp van innovaties, organisaties en eigen creatieve geest. Zorg dat je medewerkers ambassadeurs worden van je zaak en jouw visie omarmen. En zie welke technische en innovatieve oplossingen, zoals afrekenen aan de tafel zonder personeel, je hierbij helpen.
Horecava, 365 dagen per jaar online en dit jaar 1 dag virtueel met Horecava Limited. Alles over eten, drinken en buitenhuis slapen, voor en door de foodservice industrie. Persoonlijke ontmoetingen en online verbindingen staan centraal op Horecava(.nl). Hier vind je als horecaprofessional alles over trends, nieuwe producten en diensten.
The Hospitalitist levert sinds 2008 oplossingen voor personeelsvraagstukken aan organisaties die excellente service nastreven. Ze leveren de medewerkers en de tools en het advies wordt geleverd door zusteronderneming Prio.me. Maarten Vooijs, CEO van The Hospitalitist en Prio.me vertelt hoe transparantie en verschillende perspectieven bijdragen aan individu, team en organisatie.
De Young Professional Experience Day (YPED) beleeft zijn derde editie op de Horecava. Op donderdag 11 januari, traditioneel de studentendag, komen zo’n 1.300 MBO- en HBO-studenten in contact met het bedrijfsleven. In het Auditorium krijgen ze een aantrekkelijk programma voorgeschoteld door FNV Horeca in samenwerking met de Horecava. Nieuw is dat Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) die dag het Beste Leerbedrijf Horeca 2017-2018 bekendmaakt.
Klanten worden steeds kritischer, we leven in een snel veranderende omgeving en wet- en regelgeving geven meer uitdagingen. Inspelen op toekomstige ontwikkelingen is dan ook een must. Koninklijke Horeca Nederland ondersteunt daarin haar leden door innovatief te denken. Het op de voet blijven volgen van trends en ontwikkelingen en daarmee kansen en mogelijkheden creëren voor leden is dan ook een belangrijk speerpunt van de vereniging.
In de horeca zijn er tussen 2019 en 2025 maar liefst 140.000 tot 158.000 extra mensen nodig. Dat is een uitdaging in een tijd waarin alle sectoren te maken hebben met krapte. Natuurlijk zijn arbeidsvoorwaarden een belangrijk thema. Veel belangrijker is het onderscheidend vermogen van horecabedrijven: waarmee maken zij het verschil voor potentiële werknemers? Verder ligt er een kans in een betere aansluiting tussen school en praktijk, doorgroeimogelijkheden en technologische innovaties. Kortom: werk aan de (horeca)winkel!
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.
Laat als eerste je ervaring achter!