‘Introduceer nieuwe blaastesten in de horeca’


Blaastesten aan de deur, dat is een idee om de horeca weer open te krijgen, zegt MKB-voorzitter Jacco Vonhof zaterdag in WNL op Radio 1.

“We hebben heel lang de mond vol gehad van een ‘intelligente lockdown’, wij vragen nu om een ‘intelligente open up’”, zegt Vonhof in het radioprogramma van NPO. “Biedt de zwaar getroffen horeca- en evenementensector de mogelijkheid om met proeven open te gaan.”

Terras

Het gebruik van een blaastest aan de deur, die binnen enkele minuten moet aangeven of iemand corona-negatief is, stemt de voorman hoopvol. Na maandenlang proefdraaien, blijkt de blaastest accuraat genoeg. Deze week gaat de GGD de zogeheten SpiroNose blaastest op testlocaties inzetten om snel resultaat te halen.

“Pas je dat toe bij restaurants, dan kunnen we straks weer op een terras zitten of uit eten gaan. En tegelijkertijd levert het een gezondheidsvoordeel op, want je haalt de besmette personen eruit”, aldus Vonhof.

Vooruitgeduwd

Volgens de voorzitter van MKB-Nederland begint de tijd nu te dringen en biedt de overheidssteun niet meer genoeg perspectief. “Wat we nu zien is dat problemen worden vooruitgeduwd. Er ontstaan hele grote schuldenbergen, ondernemers treffen regelingen met onder meer banken en leveranciers zodat ze nu niet hoeven te betalen. Maar daar komt geen afstel van.”

In december liet Vonhof zich redelijk positief uit over de toekomst. Januari en februari worden niet gelijk beter, vertelde de voorzitter tegen publieke omroep RTV Oost, maar met bepaalde maatregelen zullen er ook kansen komen. “Ik hoop dat we met vaccineren het virus eronder krijgen”, zei hij destijds. “Dat is het moment om het ondernemerschap te bevorderen.”


Deel dit bericht
Bekijk meer The Lemon Tree wint Hollands Best Delivery 2021
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!