Innovatie is top of mind bij Food Truck Company

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 22 mei 2018

De consument van nu wil gemak. En snelheid. Maar dan wel op een lekkere, verrassende en verse manier. “Kortom, de consument wil beleving”, vertelt Hans van den Bosch, business development director bij Food Truck Company. “En de ondernemer? Die moet daarvoor kleiner, sneller, wendbaarder en duurzamer denken.”

Door de huidige wet- en regelgeving staat de logistiek in de horeca steeds vaker voor uitdagingen. “Je kunt eenvoudigweg niet meer overal met een vrachtwagen komen”, aldus Van den Bosch. “Vandaar dat de vraag naar duurzame, alternatieve food solutions toeneemt. En dan het liefst ‘stekkerklaar’ opgeleverd.”

Laat dat nu precies zijn waar Food Truck Company goed in is. Het bedrijf uit De Meern ontwerpt en bouwt mobiele food solutions voor ondernemers. Van hippe food trucks tot pop-up restaurants in zeecontainers en van elektrische tuk-tuks tot innovatieve delivery drones. “We zijn inmiddels koploper in de duurzame, fijnmazige distributie en promotie van food en foodmerken”, zegt Van den Bosch enthousiast.

Bijzonder en baanbrekend

Uitdagingen aangaan is voor Food Truck Company dagelijkse business. “Zo hebben we onlangs nog voor HMSHost een permanent foodtruckfestival gerealiseerd achter de douane van Oslo. Een bijzonder en baanbrekend project dat veel aandacht oplevert. Je ziet dat de betere foodpartijen steeds vaker op zoek gaan naar mogelijkheden voor eventcatering. De consument kijkt minder tv en is vaker onderweg. Hoe zorg je er dan voor dat jouw merk aandacht krijgt? Dat kan heel goed met eventcatering. En het aantal festivals neemt rap toe.”

Innovatie is top of mind

Maar ook de aandacht voor technologie is volgens Van den Bosch belangrijk. “Op Horecava 2018 hebben we een volledige Fast Casual-hal ingericht van 2.500 mmet als doel bezoekers beleving te bieden en aangenaam te verrassen. Daar hebben we ook onze delivery drone gelanceerd voor het bezorgen van bijvoorbeeld koffie of pizza’s van maximaal 700 gram. Die drone zijn we nu aan het doorontwikkelen voor grotere bezorgingen en gekoppeld aan internet of things.”

Innovatie is bij Food Truck Company top of mind. En daar hoort ook slimme technologie bij. “Denk aan verwarming- of koeltechniek, camera’s en foodlogging in de drone. De grootste zorg is namelijk de kwaliteit bij aankomst. Het product moet nog steeds de juiste temperatuur en krokantheid hebben. Niemand zit immers te wachten op slappe frites”, lacht Van den Bosch. “Voor je het weet klaagt de consument over je merk op social media. Monitoring en beheersing van de kwaliteit is dus key. En daar zijn we inmiddels al erg ver in.”