Hospitality: verwachtingen begrijpen en optimaal invullen

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 11 juli 2018

Hospitality is een begrip dat continu in beweging is. Logisch, want de wensen en verwachtingen van de consumenten nemen steeds meer toe. Roy Keultjes, Manager Marketing en Communicatie bij Satelliet Meubelen, weet dat als geen ander. Het bedrijf uit Breda is al jaren toonaangevend op het gebied van horeca- en terrasmeubilair. Een sfeervol en uitnodigend terras draagt immers bij aan het ultieme hospitality-gevoel.

Keultjes: “Gastvrijheid beleven, voelen en ervan genieten is een vaste waarde voor Satelliet Meubelen. De horeca is al jarenlang onze thuismarkt, maar een gastvrij interieur wordt natuurlijk door iedereen gewaardeerd. Satelliet ontwerpt, ontwikkelt en levert meubilair voor binnen en buiten dat inmiddels ook veelvuldig wordt toegepast in retail, leisure, office, zorg en onderwijs. De specialisten van Satelliet zetten zich dagelijks in om met de juiste afstemming tussen kleur, materiaal en meubilair de gewenste sfeer te creëren. Alleen zo ontstaat de ultieme gastvrijheidsbeleving.”

Trends in terrasmeubilair

Welke terrastrends zien we deze zomer? “Lekker transparant, dat is het kenmerk van de terrascollectie 2018. De toegepaste materialen voor het nieuwe seizoen zijn het bewijs: draadstaal, rotanlook en biezen vlechtwerk. Er komt meer en meer ruimte voor originele ontwerpen, meer comfort en wat extra luxe op het terras. Alles mag dit jaar, zeker als het je concept versterkt. De kracht van social mediakanalen als Instagram geeft ons ook de mogelijkheid om anders tegen het terras aan te kijken. Een toffe hotspot wordt snel opgepikt en zorgt voor extra aandacht. Met mix & match kun je een instagrammable terras creëren. Als voorbeeld geldt het weerbestendige rotan met een knipoog naar de sixties, die worden gecombineerd met hippe metalen draadstoeltjes. Trendy zijn ook de aardetinten, zoals mosgroen en olijfgroen. Het is gezellig aanschuiven geblazen op lange banken en er is steeds meer oog voor comfort en luxe. En wat te denken van het circulaire terras met hergebruikt meubilair of items gemaakt van duurzaam hout of Resysta?”, schetst Keultjes.

Terras als verlengstuk van interieur

Maatwerk, keuzes maken en aandacht voor sociale interactie, daar draait het vandaag de dag vooral om. Het terras is meer dan ooit het verlengstuk van het interieur en de sfeer die binnen is gecreëerd. Ook buiten bepalen stoelen voor een belangrijk deel de uitstraling van het terras, zij verhogen de sfeer en bieden het juiste comfort in de zomerzon of tijdens een verrassend aangename winterdag. De keuzes in kleur en materiaal zijn bepalend voor de identiteit en het succes van het terras.

Scoren op gastvrijheid

Het groeiende besef over het belang van hospitality heeft voor Satelliet geleid tot een nieuw en innovatief concept: de opening van een showroom direct achter die van Satelliet in Breda onder de naam Inspirium. “In deze showroom worden ondernemers niet alleen geïnspireerd met meubel- en inrichtingsvoorbeelden, maar leveren totaal 16 bedrijven een bijdrage aan innovatie en inspiratie op het terrein van hospitality. Door samenwerkingsverbanden ontstaan nieuwe mogelijkheden. Integratie van elementen die naadloos op elkaar aansluiten en technische noodzakelijkheden die verwerkt worden in het interieur waardoor concepten van begin tot eind visueel aantrekkelijk zijn en aansluiten op de gastbeleving. Zonder daarbij de mogelijkheden van geavanceerde technologie en data uit de weg te gaan”, licht Keultjes toe.