Doe mee aan de Verspillingsvrije week!

In de Verspillingsvrije Week (7 t/m 13 september) stimuleren we Nederlanders om een extra stapje te zetten om voedselverspilling te voorkomen. Overal in het land is aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling en krijgen mensen tips en tools die helpen om meer verspillingsvrij te worden tijdens het kopen, koken en bewaren van voedsel. Doe jij met jouw bedrijf of restaurant ook mee? Zo maken we met deze week Nederland weer een beetje meer #verspillingsvrij!


Tijdens de Verspillingsvrije Week komen een groot aantal organisaties door het hele land in actie. Zo doen we het echt met elkaar!

Om zoveel mogelijk mensen inspireren om minder voedsel te verspillen. Niet alleen als consument, maar ook, of misschien wel juist, als horecabedrijf. Sluit aan bij de #Verspillingsvrije beweging en laat zien wat jij doet in de Verspillingsvrije Week. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bedenk een Verspillingsvrij menu
  • Organiseer een Verspillingsvrije workshop in jouw restaurant
  • Bied de mogelijkheid om een kleine portie te bestellen of vestig daar extra de aandacht op
  • Geef restjes mee in een mooie foodiebag of ga bijvoorbeeld en samenwerking aan met Too Good To Go
  • Communiceer richting gasten over het belang van Verspillingsvrij, vraag bijvoorbeeld de gratis raamsticker aan.

 #Verspillingsvrij: wat doe jij?

  • Laat zien wat je doet op sociale media onder ‘#verspillingsvrij’. Deze hashtag laat de beweging zien van iedereen die bezig is verspilling te verminderen. Of maak gebruik van de materialen
  • Doe mee met de Horeca Food Waste Challenge

Kijk voor meer informatie op www.verspillingsvrijeweek.nl.


Deel dit bericht
Bekijk meer Vijf nieuw geopende horecabedrijven
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!