De Horecaloodsen is een collectief van vakkundige, zelfstandige horeca professionals die allen hun specifieke expertise inzetten om horeca exploitaties naar een rustiger vaarwater te leiden. De brede expertise van de Horecaloodsen strekt zich uit over de hotellerie, restaurantbranche, bedrijfscatering en leisure. Met de gecombineerde expertise kunnen de Horecaloodsen zodoende alle aspecten van de bedrijfsvoering verzorgen op strategisch, tactische en operationeel niveau.
Het voordeel voor de ondernemer ligt in de direct directe inzetbaarheid en de beschikbare parate kennis en ervaring. De Horecaloodsen staan naast de exploitant, organisatie en vastgoedeigenaar en ondersteunen concreet bij het optimaal exploiteren van hun bedrijf binnen de bestaande Corona-wetgeving en de vele uitdagingen waarvoor zij staan.
Afhankelijk van de vraagstukken die er bij de ondernemer liggen, denken de Horecaloodsen mee, waarbij de oplossingen ook geïmplementeerd worden in de bedrijfsvoering. Zo leggen de Horecaloodsen een operationeel fundament onder de dienstverlening en krijgt het personeel concrete handvatten en begeleiding. Daarnaast kijken de Horecaloodsen naar de mogelijkheden om de omzet te maximaliseren binnen de huidige Corona-regelgeving, de kosten te verlagen en de financiële haalbaarheid te borgen.