Carnaval dit jaar niet in drukke kroeg, maar thuis voor de buis

Een carnaval zonder drukke staten en stampvolle kroegen is bijna niet voor te stellen, maar dit jaar kan het niet anders. Veel Brabantse carnavalsverenigingen, kroegbazen en organisatoren spelen in op de beperkte feestmogelijkheden en organiseren carnavalsevenementen voor in je woonkamer.


“Vier carnaval thuis!” Die oproep doet de Bossche burgemeester Jack Mikkers vrijdag op Twitter. “Neem je verantwoordelijkheid”, zegt Mikkers. “Denk aan de risico’s van het coronavirus en de maatregelen die we kennen. Vier het thuis, in je eigen huishouden. Houd je aan de avondklok en hygiënemaatregelen. En ontvang niet meer dan één persoon per dag.”

In de binnenstad van de Den Bosch geldt een alcoholverbod. Dat is met carnaval ook van kracht in de dorpskernen Empel, Nuland, Rosmalen en Vinkel. “Ondernemers mogen wel alcohol verkopen, maar dan alleen om thuis te openen en gebruiken”, aldus Mikkers. Ook de Oeteldonksche Club en de afdeling Den Bosch van Koninklijke Horeca Nederland roepen mensen op thuis het feest te vieren en niet naar de binnenstad te komen.

Miniatuur carnavalsoptocht

Maar carnavalsverenigingen en kroegbazen hebben al langer ingespeeld op de beperkte feestmogelijkheden en laten het jaarlijkse feest niet zomaar voorbij gaan. Als je wilt hossen op carnavalskrakers dit weekend zijn er nu online alternatieven. Een aantal kroegen in Lampegat (Eindhoven) organiseert vrijdagavond een grote online bingoshow. In Kruikenstad (Tilburg tijdens carnaval) zijn er online programma’s zoals een miniatuur carnavalsoptocht, veel concerten en een ‘sing-along’. Maar ook is er op zaterdag en zondag een 11 kilometer lange wandeltocht langs carnavaleske bezienswaardigheden.

Livestream

In ’t Kielegat (Breda tijdens carnaval) sluiten kroegbaas Kristian van Eenennaam en dj Elton van de Maagdenberg zichzelf van vrijdag tot dinsdag op in danscafé Krisje. De twee gaan 96 uur non-stop livestreamen en halen zo ook geld op voor startende horecaondernemers.

Burgemeester Mikkers roept de mensen ook op om er online iets leuks van te maken. “Informeer hierover bij je carnavalsvereniging. Ook de lokale omroep DTV Den Bosch zendt iedere dag iets uit over carnaval.”


Deel dit bericht
Bekijk meer 'Bijna 70 procent horecaondernemers sloot 2020 met verlies af'
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!