Breda zet rem op groei kroegen, restaurants en hotels

De gemeente Breda wil een rem zetten op de groei van het aantal horecazaken in de stad. Nieuwe horeca kunnen zich alleen in bestaande gebieden vestigen.


Dat blijkt uit de eerder gepubliceerde omgevingsvisie van de burgemeester en wethouders van Breda. De stad vindt de horeca zoals die nu aanwezig is in orde, maar wil nu ‘rekening houden met de grenzen van de groei’.

Het bestuur wil de horeca in de Brabantse stad op peil houden omdat er de afgelopen jaren veel restaurants en kroegen bij zijn gekomen. De stad wil niet dat de uitgaansgebieden hun aantrekkingskracht verliezen. Daarom mag er alleen een nieuwe horecazaak worden geopend in bestaande gebieden.

Dorpen

In de kernen van nabijgelegen dorpen in de gemeente komt wel meer ruimte voor horeca, als ook in het havengebied waar nog gebouwd wordt. Ook in kleinere winkelcentra mogen meer eet- en drinkgelegenheden komen, als het niet ten koste gaat van de ‘boodschappenfunctie’.

Het gaat weliswaar om een concept dat nog moet worden goedgekeurd, meldt dagblad BN de Stem.


Deel dit bericht
Bekijk meer Hotel adaptation strategies during COVID crisis
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!