Horecava schuift door naar het voorjaar

Provincie Utrecht: ondernemers staan op omvallen

Vijftien gemeenten en de provincie Utrecht vragen in een brief aan het kabinet om meer financiële steun voor horecaondernemers en winkels.


Vijftien gemeenten en de provincie Utrecht vragen in een brief aan het kabinet om meer financiële steun voor horecaondernemers en winkels.

De partijen schrijven dat de coronamaatregelen en het gebrek aan perspectief resulteren in machteloosheid bij de ondernemers. Omzetdalingen tot 90 procent zijn al geen uitzondering meer. Dat staat in de brief waarin de verschillende gemeenten en de provincie vragen het kabinet om meer te doen, meldt het Algemeen Dagblad. “Ze staan op omvallen.”

“We zien in toenemende mate dat de huidige steunmaatregelen niet voorzien in de noodzakelijke ondersteuning van veel ondernemers van niet-essentiële winkels en horeca. Het zou dramatisch zijn wanneer veel bedrijven, met zicht op het einde van de coronacrisis, toch niet weten te overleven.”

Levenswerk

De huidige situatie raakt ondernemers niet alleen financieel maar ook mentaal, volgens de briefschrijvers. “Ondernemers voelen zich eenzaam. Dat komt boven op de stress en onrust die zij hebben over het voortbestaan van hun levenswerk.”

De provincie en gemeenten willen ook dat de banken en vastgoedeigenaren aangespoord worden om toegeeflijk te zijn wat betreft achterstallige huur en rekeningen.


Deel dit bericht
Bekijk meer Horeca roept om perspectief en compensatie
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!