Als horecaondernemer zijn er in principe twee manieren om de omzet te verhogen. Namelijk door meer gasten aan te trekken en te zorgen dat je gasten meer spenderen. Lees verder voor vier tips die je kan gebruiken voor jouw eigen horecazaak!
Tip 1. Deals
Door het aanbieden van speciale deals kan jij als horecazaak ervoor zorgen dat jouw klanten meer bestellen dan dat zij wellicht met ‘A La Carte’ menu’s zouden doen. Denk bijvoorbeeld eens aan arrangementen of event deals. Naast dat jij als restaurant hiermee iets unieks kan aanbieden, geven deze kleine veranderingen ook extra omzet.
Tip 2. ‘’Low peak hours’’
Kortingen – juist wel of niet? Kan het jou helpen met het genereren van meer omzet of zorgt dit juist voor een verminderde omzet? Kortingen trekken vaak meer gasten aan, mits je dit op de juiste manier doet. Neem hierbij als voorbeeld een ‘Low Peak Hour’ aanpak. Analyseer jouw horecazaak en bekijk wanneer het juist leeg, of juist vol zit met gasten. Geef je gasten 20% korting of een extraatje tijdens de rustige uren van de dag. Denk hierbij aan tijden tussen 14:00-17:00 uur. Vaak zijn dit de tijden na de lunch en net voor de reguliere diner tijden. Dit hangt af van jouw eigen zaak.