Horecava Innovation Award

Al meer dan 20 jaar worden de Horecava Innovation Awards uitgereikt voor meest innovatieve product of dienst. Door de huidige omstandigheden hebben we besloten om eenmalig de wedstrijd om te zetten naar een #hartvoordehoreca tribute. Hiermee komt de traditionele Horecava Innovation Award te vervallen. Tijdens de opening van Horecava 2021 op maandag 11 januari is het tribute te bewonderen.

Welke categorieën zijn er?

De genomineerden stuurden hun nieuwe innovatie in in één van de onderstaande categorieën. Per categorie zijn criteria en voorwaarden vastgesteld waarbij de jury vooral kijkt naar de invloed op omzet, marge, kosten, veiligheid, kwaliteit en aangenamer werken.

Equipment & Services

Producten/systemen die het werk voor ondernemers en medewerkers vergemakkelijken, verlichten, verminderen, bespoedigen of veraangenamen; Technieken die zorgen voor betere kwaliteit van het horecaproduct. Prestatie-verhogende apparatuur, technologie (bijvoorbeeld robots), installaties en gereedschappen.

Food & Beverage

Nieuwe en vernieuwende producten met nieuwe smaken, smaakcombinaties of toepassingen. Vernieuwend in de markt, verrassend voor de gast, bedrijfseconomisch interessant voor de ondernemer. Alle voedingsmiddelen (in alle staten van verwerking; van vers tot kant-en-klaar) en dranken. Ook food & beverage producten uit streek en regio vallen binnen deze categorie.

Concepts, Interior & Design

Producten (voor interieur en exterieur) die bijdragen aan een betere uitstraling van bedrijven; die voor gasten sfeer- en comfort-verhogend zijn; die voor beleving zorgen; die bijdragen aan hogere omzetten. Voorbeelden kunnen zijn meubilair & stoffering, verlichting, servies, bestek & glaswerk, decoraties.

Digital, Apps & Social Media

Mobiele en digitale toepassingen voor gasten/consumenten en/of ondernemers binnen de horeca en foodservice, die de kwaliteit en beleving vergroten en/of het ondernemen makkelijker maken en/of het rendement verhogen.

Winnaar Innovation Award 2019

Belangrijke data

15 juli Inschrijving open
25 oktober Deadline inschrijving
1 november Deadline inzending producten naar RAI Amsterdam
12 november Jurering inzendingen (1e jurydag)
19 november Bekendmaking genomineerden
3 december Verdediging genomineerden (2e jurydag)
13 januari Feestelijke bekendmaking winnaars HIA

Te winnen prijzen

Treed in de voetsporen van Deliverect, Pure Pacific Yellowtail, Formitable, Rebottled Glas en vele andere winnaars.

  • Horecava Innovation Award: Elke genomineerde maakt kans op deze overall price
  • Categorie prijzen: Per categorie is er één prijs te winnen
  • Duurzaamheid Award Karel de Vos: Alle ingezonden innovaties maken kans op deze bijzondere trofee. Hierbij ligt de nadruk op ‘zorg voor een betere wereld.’

Juryleden Horecava Innovation Award

Projectbegeleider

Juryvoorzitter

Karel de Vos Award team

Hilde Veenstra Event Coordinator Horecava
Hayk Simons Eigenaar HTC Advies
Puck Kerkhoven Eigenaar Redfox Media
Elise van der Wijngaart COO Modefabriek

Categorie Food & Beverage

Chris Cramer Cramer Consultancy & Events
Marjan Ippel Foodtrendanalist, Talkin’food
Marcel de Leeuw Chef2Chef Manager Nestle Professional
Ronald van den Noord Horeca Manager HMS Host

Categorie Equipment & Services

Ab Hannema Eigenaar De Hoornse Kogge
Marjon Prummel Hoofdredacteur Misset Horeca
Uwe Reimer Sales Director Hoshizaki Europe
Iris Kranenburg Hoofdredacteur van Entree Magazine

Categorie Concepts, Interior & Design

Anneke Lukkezen Lukkezen Horeca Productnieuws
Gerben van der Molen Stars Design
Guendaline Stinkens Directeur Hospitality De Baak
Mieke Verduijn Concept Development Lead bij Schiphol

Categorie Digital, Apps & Social Media

Frank Lindner Trendwatcher Food Inspiration
Hugo Maat Koninklijke Horeca Nederland (KHN)
Jip Rietveld Student met passie voor Hospitality
Marleen Visser Food Photography & Styling

Partner Horecava Innovation Award

Partner van de Horecava Innovation Award is PS in foodservice: dé centrale plek voor productinformatie van voeding, drank en non-food. De online database voor borgen, delen en gebruiken van productinformatie.

  • PS brengt jouw productinformatie naar klanten, overzichtelijk en met kwaliteit. Stroomlijnen en ontlasten van de interne organisatie vanuit één plek.
  • Meer dan productinformatie: naast de basisinformatie (ingrediënten, voedingswaarden, allergenen en logistiek) kun je veel meer informatie in PS toevoegen. Denk aan je commerciële verhaal, foto’s, recepten, bereidingswijzen, specifieke nutriënten, keurmerken, kenmerken en nog veel meer!

Meer informatie? Bekijk dan de video of klik hier.. 

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht