Hotelrestaurant als extra inkomstenbron
Waarom een restaurant in een hotel?
Voorheen was het geen probleem om je kamers vol te krijgen, maar door corona is die zekerheid weg en moet je harder je best doen. Met een restaurant in je hotel creëer je een win-winsituatie en genereer je meer omzet. Een restaurant is namelijk een visitekaartje voor een hotel en daardoor versterken de twee elkaar.
Is een hotel gevestigd op een toplocatie met veel langslopend publiek, maar ziet het restaurant er niet uit? Dan ontstaat al snel de aanname dat de kamers ook wel niet mooi zullen zijn. Terwijl een succesvol restaurant op de begane grond juist bekijks en gasten trekt. Daardoor stijgt ook de populariteit en bezettingsgraad van het hotel.
Wat zijn F&B-trends in de hotellerie?
Sinds COVID-19 zijn gasten handiger geworden in online eten bestellen. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd, UberEats en Deliveroo zijn ontploft. ‘s Avonds staan er soms wel 20 fietsbezorgers buiten de hoteldeuren te wachten tot gasten hun bestelling komen ophalen. Die omzet wordt het hotel door de neus geboord. Een gemiste kans en totaal niet gastvrij om gasten hun eten elders te laten zoeken.
Nieuwe F&B-concepten
Veel hotels hebben al nieuwe manieren van gastvrijheid omarmd. Ook als het op ontbijt, lunch en diner aankomt. Denk aan bestelapps, afhaalontbijten, serveerkarren in plaats van buffetten, drive-throughs om eten op te pikken en micro-markets op de begane grond.
Meer standalone restaurants
Ook openen er meer restaurants in hotels die standalone in de markt worden gezet. De restaurants zijn dus wat afgeschermd, waardoor gasten niet eens merken dat ze bij een hotel zitten. Bovendien is er veel focus op het restaurant als merk en community. Denk aan The Hoxton of Instagrammable horecazaken als The Avocado Show en The Streetfood Club. Die laatste twee zijn geen onderdeel van een hotel, maar hun branding staat als een huis en daar kunnen hoteliers veel van leren.