Aandacht voor complexe vraagstukken! Van robots tot plantaardige eieren en van schoonmaken zonder plastic flessen tot DIY software-oplossingen. Het is een greep uit de selectie van genomineerde innovaties voor de Horecava Innovation Award 2022; dé jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservice branche. Een onafhankelijke jury selecteerde voor de vier categorieën 16 nominaties uit ruim 120 inzendingen. De winnaars worden in januari 2022 bekendgemaakt.
Verreweg de meeste innovaties vielen wederom in de categorie Food & Beverage. Dit jaar werden in deze categorie veel inzendingen gedaan voor veganistische producten. In de categorie Equipment & Services alsook Digital, Apps & Social media zag de jury de nodige inzendingen die inspeelden op het personeelstekort. Bij de categorie Concepts, Interior & Design veel aanbod voor circulaire producten en – diensten.
Hayk Simons (Juryvoorzitter Horeca Innovation Award) over de inzendingen: “Ook of juist in deze bizarre coronatijden blijkt er veel aandacht te zijn voor innovatie in onze foodservice branche die zo onder druk staat. Bijzondere inzendingen die inspelen op de huidige complexe vraagstukken zoals personeelstekort, omzet- en margeverlies, beleving/kwaliteit en bijvoorbeeld hygiëne. En in alle categorieën volop aandacht voor de aarde en haar klimaat. Chapeau voor alle inzenders en de genomineerden.“
Na het bekijken van tal van filmpjes, zorgvuldig proeven, keuren en testen, kwam de onafhankelijke jury, bestaande uit ondernemers, deskundigen en vakjournalisten, tot zestien veelbelovende genomineerden.
Categorie Concepts, Interior & Design
Categorie Digital, Apps & Social Media
Categorie Equipment & Services
Categorie Food & Beverage
Het Octrooicentrum Nederland staat de jury en alle genomineerden bij met advies.
De uitreiking vindt plaats op maandag 10 januari 2022*. Op die dag worden de categoriewinnaars, de overall winnaar en winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos bekend gemaakt. De overall winnaar mag rekenen op een fraaie wisselbeker, eeuwige roem en volop aandacht in de media.
*Dit jaar zal, door het verschuiven van Horecava 2022, de uitreiking van de prijzen op een alternatieve maar feestelijke wijze plaatsvinden.
Duurzaamheid Award Karel de Vos gaat naar de meest duurzame innovatie, die nieuwe kansen biedt voor ondernemers. Alle inzendingen maken kans. De fraaie Vostrofee is vernoemd naar de in 2012 overleden eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. Hij nam exact 20 jaar geleden, in opdracht van RAI Amsterdam, het initiatief voor deze belangrijke en nog steeds hyper-actuele innovatiewedstrijd voor de Horeca.
Bekijk hier alle nominaties en hier de digitale catalogus van PS in Foodservice.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!