Laatste kans! Meld jouw product / dienst hier aan voor de Horecava Innovation Awards

Natasha: ‘Excellente service en goede kwaliteit eten. Twee belangrijke punten voor TAZZ delft’.

Natasha is haar hele leven al entrepreneur geweest. Ze houdt van het creatie proces. Het brein van Natasha is altijd aan het nadenken over nieuwe ideeën. Eén van deze ideeën was TAZZ. De gezellige en kwalitatief goede koffiebar in Delft sinds Juli 2017.


Ontwikkeling van TAZZ delft 

Voordat Natasha met haar koffiebar begon gingen ze vaak op de koffie bij andere Cafés. Het viel haar op dat de kwaliteit van de producten vaak te wensen overliet en dat de service haar ook niet altijd blij maakte. Dit gaf Natasha haar inspiratie om het bedrijf TAZZ te starten.

Ze creëerde een concept en een businessplan. Ze nam de tijd om uit te zoeken hoe ze de service en kwaliteit kon leveren die ze in andere bars miste. Ze ging onderzoek doen naar het opzetten van een koffiebar. Ze bezocht beurzen, sprak andere horeca ondernemers en zo ontstond er een zaadje in het hoofd Natasha.

Op zoek naar een locatie vond ze een klein hoekhuisje achter de markt in Delft. Dit was voor haar de ideale plek om deze sociale koffiebar te starten. Natasha had al ervaring met het decoreren van panden aangezien ze een bedrijf heeft gehad wat gespecialiseerd was in inrichting. Hierdoor was het organiseren van de kleinschalige koffiebar echt geen probleem. Nadat de locatie was uitgekozen stond de bar daarom ook in no-time.

‘Tijd is een heel belangrijk ingrediënt’

Wat is de prioriteit in mensen bedienen?

Na het aftikken van de prioriteiten lijstjes, was het belangrijkste punt de gastvrijheid. Het hebben van klantcontact vindt Natasha toch echt het favoriete aspect van zaken doen. Natasha wilde een huiselijke sfeer creëren waar iedereen zichzelf mag zijn. Of je een slechte of goede dag hebt, wandel TAZZ binnen en geniet van een kopje koffie waarbij respect centraal staat: respect voor de producten, respect voor de omgeving en zeker respect voor elkaar.

Natasha draait momenteel samen met haar man Toon de koffiebar. Vroeg in de ochtend bakt ze haar eigen taarten waardoor ze lange dagen draait. Maar alles wat persoonlijk wordt gedaan geeft meerwaarde en creëert de huiselijke en gemoedelijke sfeer die TAZZ heeft. Vandaar ook haar motto ‘Hospitality first’.

Wat is de uitdaging aan een kleine koffiebar?

Bij een groter bedrijf kan er meer personeel worden ingehuurd. Dat is iets waar we nu op moeten besparen in deze corona tijd. Alle administratie, financiën, maar ook het serveren en zorgen voor klanten ligt momenteel volledig bij ons zelf. Als er meer personeel in dienst is rust niet de druk van alle taken op enkel je eigen schouders. ‘Wij missen nu een jaar. 2020 was het jaar waarin wij het team zouden uitbreiden. Helaas was dit door corona niet mogelijk, maar dat komt wel weer. Als de economie beter gaat, groeit TAZZ ook.’

“Een kleine locatie geeft net zo veel handeling als een grote locatie, vergis je daar niet in”

Maar niet alles is een feestje als ondernemer. ‘Er zijn dagen dat mensen naar me toe komen en zeggen: “wat leuk dat jullie dit met z’n tweeën doen, dan kan je zelf bepalen wat je doet.” Maar ik sta daar dan met rugpijn want ik heb er al een flink aantal uur opzitten’. Het leven van ondernemer moet je zeker niet onderschatten. Vooral als het je eerste keer is, aangezien de ervaring dan nog moet komen.

Wat is de grote tip die jij een ondernemer mee zou geven?

Steek tijd en aandacht in een goed plan. Zorg dat je een basis hebt waarmee je kan beginnen, zodat je van daaruit kan opbouwen. ‘Tijd is een heel belangrijk ingrediënt. Tijd is belangrijk in een lekker taartje, in een mooie kop koffie of een kop thee, maar het is ook belangrijk in het opzetten van een bedrijf’. Niets gebeurt vanzelf. Er moet een goede strategie zijn, met een stevige onderbouwing.

Realiseer je wel dat het plan een leidraad is en vergeet niet flexibel te zijn, want er kunnen dingen anders lopen. Blijf je ervan bewust dat bepaalde stappen nodig zijn om uiteindelijk je doel te behalen. De laatste tip: verdiep je in de wet- en regelgeving. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Logo gastvrijheidscoach, https://www.gastvrijheidscoach.nl

https://www.gastvrijheidscoach.nl/

 

Auteur: Feline Rozestraten

Datum: 26-01-2021


Deel dit bericht
Bekijk meer 'Versoepelingen in de zomer is een beetje laat'
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!