Haal natuur, rust en ontspanning naar binnen met biopilic design

Ken je dat gevoel dat je na een drukke werkdag naar het bos gaat en na de eerste meters in de natuur word je overvallen door de rust. Je hartslag gaat naar beneden, je bloeddruk daalt en je voelt je onmiddellijk ontspannen? Dat is biophilic design.


Burn-outs

Dit gevoel, dat we allemaal op onze eigen manier wel kennen, gaat ver terug, naar een periode waarin wij 99,9% van onze tijd in de natuur leefden. Tegenwoordig wonen, -en werken we in gebouwen, zitten we veel in de auto en kunnen we niet meer zonder technologie. Het wordt onderschat hoeveel dit gebrek aan verbinding met de natuur doet met ons lichaam. Het kan slaapstoornissen, burn-outs en depressies veroorzaken.

Biophilic Design

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we dit gevoel van rust en ontspanning ook ervaren op onze werkplek? Door de natuur letterlijk naar binnen te halen, in onze gebouwde omgeving. Wij, als ontwerpers van BDA, realiseren dit voor (horeca)bedrijven door middel van Biophilic Design. Deze ontwerpmethode gaat over het herstellen van de verbinding met de natuur, met als doel het verbeteren van gezondheid, productiviteit en welzijn van mensen op de werkvloer.

Daling ziekteverzuim

Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan en de resultaten liegen er niet om; In ruimtes die biophilic zijn ingericht verbetert de productiviteit met 8%, het ziekteverzuim daalt met 15%, het gevoel van welzijn stijgt met 13% en er is een duidelijke toename van creativiteit.

Toepassing

Biophilic design is veel meer dan alleen wat planten in je zaak plaatsen. Het gaat ook over voldoende daglicht toetreding, goede akoestiek, een fijn binnenklimaat, zichtlijnen langer dan 6 meter, naar buiten kunnen kijken, toepassing van natuurlijke materialen, vormen en patronen.

Budget

Hoe meer van deze elementen je kunt toevoegen aan een interieur hoe beter je de positieve effecten zult merken. Dat wil niet zeggen dat de kosten per se hoger zijn dan bij een niet-biophilic ontwerp. Je kunt al met eenvoudige ingrepen, die niet veel geld kosten, een blijvend resultaat bereiken. Denk bijvoorbeeld aan screensavers met een afbeelding van de natuur of natuurgeluiden op de achtergrond.

The Coffee Stage

Dit jaar kunnen bezoekers van de Horecava aan den lijve ondervinden hoe het voelt om in een omgeving te stappen die biophilic is ingericht. Vanuit de drukte, hectiek en reuring van de beurs stap je de loods van The Coffee Stage in, door de natuurgeluiden, geuren en toegepaste materialen ervaar je een moment van totale ontspanning.


Deel dit bericht
Bekijk meer Start-up in the spotlight: Too Good To go
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!