Elk jaar strijden barista’s om de felbegeerde titel “All Round Best Barista of The Netherlands” en op 13 januari kun jij ook mee doen!
Aangeboden door: Entree Magazine
Gepubliceerd op: 4 november 2019
Op het nieuwe Coffee Stage tijdens Horecava wordt de wedstrijd gehouden onder diverse barista’s, coffee lovers, koffiekenners en bekwame koffiezetters.
Het programma bestaan uit 4 rondes met aansluitend een prijsuitreiking en een borrel:
– 1ste ronde: theorie examen
– 2e ronde: snelheid en effectiviteit
– 3e ronde: specialty ronde
– 4e ronde: personality ronde
(Toekomstige) barista’s hebben veel liefde voor het vak. Het gaat niet alleen om het creëren van het drankje, ook de gastvrijheid voor het serveren hoort hierbij. Door praktijktraining wordt je beter. Door met creativiteit een signature drink te ontwerpen maak je echt een statement en kun je bijvoorbeeld verder kijken naar een samenwerking met een chef voor de perfecte combinaties.
Ian Bartos, eigenaar Barsupport over de Best Barista Competition: “Toen ik mijn vrouw Rahwa leerde kennen waren we allebei verliefd op ons vak. Die liefde wilden we overbrengen met deze bijzondere wedstrijd. Deelnemers krijgen complete vrijheid om hun eigen signature drink te presenteren voor de jury.” Als laatste onderdeel wordt gekeken naar persoonlijkheid van de barista: hoe is diegene achter de bar? Voelt hij of zij de gast goed aan? Hoe is de service?
Ben jij een bevlogen koffiefanaat, diehard barista of de nog onbekende koffiezetter van de zaak? Schrijf je dan nú in voor deze wedstrijd en maak op 13 januari kans om Entree’s Best Barista of The Netherlands te worden!
Entree Magazine is hét vakblad voor de horeca, verschijnt 11 keer per jaar en biedt actuele informatie en achtergrondartikelen.
De juryvoorzitter Rob Besseling verklaarde bij de prijsuitreiking dat deze hamburger het thema Dutchie het best benaderde. Het gebruik van het ingrediënt stroopwafel in een hamburger was zeer verrassend en gedurfd. Ook de combinatie van een zoetje en een zuurtje in deze burger kwam prima tot zijn recht. Geserveerd met MRIJ-vlees en een Pain d'Antan Rosset maakte dit tot de unanieme winnaar bij de jury.
Deze zware tijden bieden ook kansen: kansen om jezelf, je collega's en medewerkers te voorzien van extra kennis.
De eerste spreker van Coffee Stage: Hét nieuwe Koffie concept op de beurs is bekend.
Op maandag 13 januari 2020 worden tijdens de opening van Horecava de winnaars van de 20ste Horecava Innovation Award (HIA) bekend gemaakt. De genomineerden stuurden hun nieuwe innovatie in, in één van de categorieën: Food en Beverage/Concepts, Interior en Design/Equipment en Services/Digital, Apps en Social Media.
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.
Laat als eerste je ervaring achter!