Horecava schuift door naar het voorjaar

TrendLAB

TrendLAB 2022 is hét innovatieplatform voor ontmoetingen binnen de hospitality & foodservice. Laat je overdonderen door trends, wordt bewust van veranderend consumentengedrag, verbindt met partners en speel met jouw organisatie kwalitatief in op de gast van morgen.

Horecatrends

De horecaondernemer van nu is het schaap met de vijf poten. Relativeren en meebewegen, maar blijf vooruitdenken. Hoe houd jij stand en bepaal je focus in de wereld van hospitality & foodservice?

In het TrendLAB worden decisionmakers meegenomen in de nieuwste thema’s, producten, oplossingen, diensten en ontwikkelingen binnen de hospitality & foodservice. Met ondernemersverhalen, inhoudelijke sessies en trendtours. Met thema’s als digitalisering, hygiëne, functioneel gezond en personeelstekort die de zintuigen prikkelen en jou op scherp zetten.

Sustainability

Anno 2021 bosbranden en overstromingen, hoe bewust zijn we?! Business development dwingt ons vooruit: plastic soup, foodwaste, reusable gear, herwinnen energie en circulair ontwerp.

Hybride Horeca

Horeca onder druk: het resultaat is verbreding van services. Naast avond uit ook to go, delivery, dinerboxen@home en seminairs met de chef-kok. De transitie naar multiflexibel aanbod én inrichting.

Delivery

Nieuwe toetreders en een omzetplus van 37% voor de bezorgmarkt. Dit blijft deels post-corona. Flexibele dark kitchens zijn een oplossing voor versteviging van de branche, online zichtbaar zijn is key!

Digitalisering

Digitalisering is stroomversnelling: denk aan QR codes, VR voor verwachtingsmanagement en anywhere & anytime. Minder contactmomenten, nieuwe betaaaltechnieken, SMART rooms, SMART tech.

Hygiëne

Van onzichtbaar naar zichtbare beleving van hygiëne als voorwaarde voor een ontspannen avond uit. Luchtcirculatie, service en verpakkingen. Wat is de toekomst van het klassieke hotelbuffet?

Gezondheid in nieuw perspectief

Van lifestyle naar overleven. Functioneel gezond en fit is belangrijker dan slank. Apps ter ondersteuning. Lokaal, onbewerkt, informatie, pro-biotics, koolhydraatarm, eiwitrijk.

Personeelstekort

Grote concurrentiekracht van andere branches volgt na uitstroom door Corona. We kampen met giga personeelstekorten. Bedrijven zijn beperkter open met kleiner terras en kaart. Sluiting tot gevolg! Wanneer keert dit?

De tegenbeweging

Opvallen, opvallen, opvallen. Gasten, leveranciers en ondernemers experimenteren en dit zorgt voor ruimte voor nieuwe (retail) toetreders in de markt, smaaksensaties en betalen met monopoly geld.

"“Dit is een MUST visit als je naar de Horecava toe gaat.”"
"“Waardevol theaterprogramma.”"
"“Duidelijk en overzichtelijk”"
"“Erg leuk en interessant om te zien waar het allemaal naartoe gaat”"

Partners

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!