De Groene Koksmuts, ook bekend als het NK Plantaardig Koken, is geïntroduceerd door het Gastronomisch Gilde en haar partners Horecava, Gastvrij Rotterdam, HANOS en Food Inspiration). De voorronde van deze wedstrijd zal tijdens Horecava 2023 plaatsvinden in de Gilde Arena in hal 8.
De fanatieke deelnemers koken een amuse, een voorgerecht, en een warm tussengerecht voor 4 personen, geserveerd op borden. De amuse mag onvoorbereid meegenomen worden en moet ook 100% plantaardig zijn. Verdere ingrediënten mogen deelnemers zelf meebrengen of ze hebben keuze uit diverse ingrediënten in de blackbox.
De jury van de Groene Koksmuts: Frank Fol | Theo van Rensch | Bert van Manen | Waldrik Kremer (keukenjury + wedstrijdsecretaris)
Deelnemers Groene Koksmuts
- Oan tafel | Youri Hiemstra
- SOMM Uden | Pierre van der Zee
- De Nieuwe Winkel** | Tim Fanas
- De Basiliek | Yornie van Dijk
- Restaurant Rijks* | Lars Scheurs