Happy Hospitality. The Elephant in the Room, talks about Sustainability.

We hebben allemaal de klok wel horen luiden; het moet duurzamer en die verantwoordelijkheid dragen we samen. Maar waar begin je dan als horeca ondernemer? En met wie? We gaan in gesprek met elkaar om dit onderwerp plat te slaan en op te lossen.


Duurzaamheid gaat gepaard met verandering, en dat betekent innoveren. Binnen het Project Happy Horeca werken we komende maanden toe naar een collectief dat samen werkt, denkt, leert en uitvoert om onze geliefde horecabranche verder te brengen in de duurzame transitie. Hiervoor pakken we de meest actuele thema’s, de grootste problemen en gaan met elkaar werken aan constructieve keten brede oplossingen en innovaties. Dit doen we door het gesprek te faciliteren, een grootschalig onderzoek uit te zetten in de markt, de inzichten te vertalen naar concrete probleemstellingen, deze met experts te analyseren door met verschillende waard proposities te komen, en deze vervolgens te testen in de markt. De inzichten en uitkomsten delen we met de markt, zodat iedereen kan mee leren en profiteren en we samen werken aan een gelukkige duurzame horeca markt. Ons einddoel heet het Happy Hospitality Collective, de innovatie hub waar duurzame ontwikkeling is verankerd. Kom jij ons collectief versterken?

Spreker 1

Karin Lindenhovius

Met al ruim 30 jaar ervaring in de horecabranche, zowel als ondernemer (van het horeca concept Fred en Douwe), als in de rol van toeleverancier (Head of Marketing en Sales bij de Kweker) valt het Karin op dat het thema duurzaamheid nog niet integraal wordt opgepakt in de markt. In haar rol van Hogeschooldocent Innovatiemanagement, Start-up en Scale-up strategieën begeleidt ze de ontwikkeling van mogelijkheden die ontstaan door duurzame innovaties. Karin over dit project: “Ik zou enorm trots zijn als we de individuele stem kunnen vatten in een
collectieve en wanneer horecaondernemers met elkaar aan de slag gaan voor duurzame keten oplossingen”.

Spreker 2

Ellekari Klaasse

Met een Master in Digital Business met een specialisatie in Circulaire Business Modellen helpt Ellekari bedrijven in de (her)positionering en ontwikkeling van duurzame en circulaire strategieën. Met haar
bedrijf Circular Stories zet ze kleine en grote bedrijven in de schijnwerpers, door hen te helpen in het vertellen van hun circulaire verhaal. Ellekari: “Ik zou ons project een succes vinden als ondernemers en toeleveranciers gaan inzien dat ze samen in een ecosysteem werken en dat daaruit, aan de voorkant en de achterkant van de samenwerking, nieuwe business kansen kunnen ontstaan.”

Foto: Marleen Visser Photography

Organisator 1

Happy Hospitality

Happy Hospitality is ons initiatief. We werken toe naar een collectief dat vanuit innovatie en samenwerking de markt in beweging wil zetten rondom duurzaamheid en de verbinding wil leggen tussen gebruiker en ketenpartners door innovatiehubs te initiëren en vanuit daar te blijven innoveren voor een duurzame horeca branche.

Organisator 2

WorldStartup

WorldStartup begeleidt in binnen en buitenland duurzame ondernemers van start tot groei. Samen met partners bouwen ze op tal van plekken aan de juiste voorwaarden voor samenwerken, samen leren en succesvol ondernemen. Er zijn nog maar weinig veranderingen die een kleine organisatie alleen voor elkaar kan krijgen. Daarom zijn goede gemeenschappelijke plekken voor innovatie essentieel voor success.
Gerrit Jan van ‘t Veen, CEO: “Het was al langere tijd onze wens om een Food Hub op te zetten die echte impact maakt en innovaties tot stand brengt die door de hele keten voelbaar zijn. Daarmee kunnen we een voorbeeld zijn voor andere landen.”


Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!